Krůtí steak s červenořepovou kaší a křupavou cizrnou

Souhra barev a chutí.

Krůtí steak s červenořepovou kaší a křupavou cizrnou

Ingredience na 1 porce

Maso:

  • Krůtí steak o váze asi 120-150 g
  • Čerstvá bazalka
  • Čerstvý koriandr
  • Olej
  • Sůl

 
Kaše:

  • 1 věší červená řepa (200 g), uvařená v celku a oloupaná
  • 25 g suché cizrny
  • Olivový olej extra virgin
  • Citronová šťáva z ½ citronu
  • Sůl

 
Cizrna:

  • 25 g suché cizrny
  • 2 čajové lžičky oleje
  • ½ čajové lžičky mleté papriky
  • ½ čajové lžičky římského kmínu, rozdrceného
  • Špetka soli
  • Špetka sušeného česneku
  • Čerstvě mletý pepř

 

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Cizrnu den předem namočte a druhý den ji v nové vodě uvařte doměkka.

2

Maso vložte do misky, zalijte asi 1-2 lžícemi olivového oleje a přidejte pár nasekaných lístků bazalky.

3

Rozpalte troubu na 200 ˚C. Na plech položte kousek pečícího papíru. Scezenou a okapanou cizrnu vložte do misky, přidejte koření, sůl a lehce opepřete. Společně promíchejte s olejem. Rozložte na plech a pečte 25-30 minut dokřupava.

4

Červenou řepu nakrájejte na menší kusy, vložte jí do mísy s okapanou uvařenou cizrnou, citronovou šťávou a lehce osolte. Přidejte asi 2 polévkové lžíce vody a rozmixujte. Vodu přidejte podle potřeby a podle toho, jak chcete mít kaši hustou. V kastrůlku prohřejte.

5

Maso vyjměte z misky, osolte z obou stran a na rozpálené pánvi opečte z obou stran. Já ještě maso po opečení trochu podlévám vodou a dusím ho, abych nemusela přidávat příliš oleje. Takto maso dusím asi 7 minut. Záleží na velikosti steaku.

6

Na talíř nandejte kaši, posypejte křupavou cizrnou, naservírujte maso a posypte nasekanou bazalkou a koriandrem.

Mohlo by vás zajímat: Bezlepkové, Fitness a zdravé, Hlavní jídla

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře