Extra sladký koláč s nutellou

Tak toto je opravdová nutellová bomba! Koláč má velice jemné těsto, které je podobné lineckému. Náplň tvoří CELÁ sklenice velké nutelly. Z celého srdce milujete Nutellu? Vyzkoušejte tento recept.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 180 g moučkového cukru
  • 200 g másla
  • 1 vejce + žloutek
  • lžička kypřícího prášku
  • lžička vanilkového extraktu
  • sklenice nutelly (750 g)

Postup

1
Do mísy prosejte mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidejte na malé kousky nakrájené máslo a lehce spojte. Poté přidejte vejce, žloutek a vanilkový extrakt. Hněťte, dokud vám nevznikne hladké těsto. Zabalte jej do potravinové folie a dejte do lednice aspoň na hodinu.
2
Položte těsto na lehce pomoučený povrch a vyválejte na přibližně půl cm tlustý kruh. Vyložte jím kulatou formu o průměru 28 cm včetně okrajů. Zbylé těsto vyválejte na 2 mm tlustý plát a nakrájejte z něj proužky.
3
Rozehřejte nutellu ve vodní lázni tak, aby byla tekutá a nalijte jí do připravené koláčové krusty. Vrstva Nutelly by měla být aspoň 1 cm silná. Položte na koláč proužky z těsta a dejte formu ještě na 15 minut do lednice.
4
Mezitím předehřejte troubu na 180 °C, vršek koláče přikryjte alobalem a pečte přibližně 25 minut.
5
Poté sundejte alobal z koláče a nechte dopéct dalších 10 minut.
6
Koláč nechte vychladnout, posypte vršek moučkovým cukrem a podávejte.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rajčatová chlebová polévka (pappa al pomodoro)

Pečený tvarohový koláč

Salát se sušenými rajčaty, kroupami a malinovou zálivkou

Kulajda

Polévka miso s uzeným tofu

Nadýchané banánky z odpalovaného těsta jako z cukrárny

Řepné karbanátky pečené v troubě

Hovězí carpaccio s rukolou, parmazánem a plody kapary

Salát z rukoly, ředkviček a salátu little gem

Domácí nutella

Domácí pomerančová zmrzlina bez rafinovaného cukru

Květáková polévka