Domácí meduňkový sirup

Vyzkoušejte náš domácí meduňkový sirup, který je vhodný zejména při potížích se spánkem, na uklidnění a proti stresu.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 litry meduňky (listy i stonky)
  • 1,5 litru vody
  • 1 lžíce kyseliny citronové
  • 350 g cukru

Postup

1

Meduňku omyjeme a zalijeme převařenou vlažnou vodou. Uložíme nejlépe do tmy a do chladna na 24-48 hodin.

2

Po uplynutí daného času meduňku scedíme přes jemné plátýnko do kastrůlku (listy a stonky vyhodíme). Vodu s vylouhovanou meduňkou začneme zahřívat na sporáku.

3

Přidáme kyselinu citronovou a asi minutku dvě mícháme. Poté přidáme cukr a mícháme do jeho úplného rozpuštění. Přivedeme k varu a provaříme cca 5 min.

4

Hotový sirup necháme vychladnout a plníme do skleniček či lahviček. Může být vlažný, ale ne úplně horký.

5

Sirup lze užívat po lžičkách, zalít horkou vodou jako čaj a nebo v létě jako osvěžující limonádu s kostkami ledu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní

Ovesná kaše s ovocem bez rafinovaného cukru hotová přes noc

Čokoládové hrudky s ořechy a konopnými semínky

Sladké potěšení z piškotu ze zeleného čaje + videorecept

Video: Overnight oats – 6 variant ovesných kaších připravených přes noc

Ořechové věnečky

Ravioly z červené řepy s kozím sýrem

Fitness kokosovo-kakaové sušenky

Okouzlující zdobení dortu pomocí vykrajovátek – recept a videonávod

Rychlé špagety z jedné pánve

Hruškový koláč „naruby“ s medovo-zázvorovou polevou

Sladké domácí Beignetky z odpalovaného těsta