Lilkové lasagne

Proč nezkusit lasagne z lilku? Jsou bezlepkové a navíc paleo.

Rohlik

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g hovězího masa
  • 6 rajčat
  • 1 pokrájená žlutá cibule
  • 3 nasekané stroužky česneku
  • 1 velký lilek
  • worcester na zakápnutí
  • pár kapek chilli omáčky
  • sůl a pepř
  • špetka sušeného oregána
  • hrst čerstvé bazalky
  • 2 mozzarelly na plátky
  • 3 lžíce pasírovaných (loupaných) rajčat
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžíce kokosového oleje na smažení
  • olivový olej na pomazání

Postup

1
Jako první si předehřejte troubu na 180 °C. Lilek omyjte, osušte a nakrájejte podélně na plátky silné 0,5 cm. Rovný plech si vyložte pečicím papírem. Plátky lilku pomažte olejem a z každé strany osolte. Dejte péct na 10 až 15 minut do zezlátnutí. Po upečení nechte lilek stát venku.
2
Mezitím si nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Rajčata nakrojte zespodu do kříže, přendejte do hrnce a zlijte vařící vodou. Nechte je spařit a po 5 minutách je zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte slupku. Oloupaná rajčata všechna nakrájejte na menší kousky. V pánvi rozpalte olej, osmažte na něm cibuli. Až zesklovatí, přidejte česnek a chvíli smažte, až se rozvoní. Potom do pánve přidejte mleté maso. Vařečkou ho oddělujte, aby se rozdrolilo na menší kousky. Za občasného míchání ho smažte.
3
Až bude maso hnědé, osolte ho, opepřete, zakápněte worcesterem, chilli omáčkou, přidejte mletou papriku, oregano a masovou směs promíchejte. Po chvilce přidejte tři lžíce pasírovaných rajčat, promíchejte, zakryjte pokličkou a duste ještě cca 5 minut. Nakonec vmíchejte nožem nasekané listy bazalky.
4
Zapékací misku o rozměru asi 20 × 20 si vymažte olejem. Na dno vyskládejte plátky lilku vedle sebe, poklaďte půlkou mletého masa, zakryjte tenkými plátky mozzarelly a přikryjte opět vrstvou lilku. Na lilek přijde druhá polovina masa, opět plátky mozzarelly a poslední vrstva lilku. Dejte zapéct do trouby při stejné teplotě na 15 minut

Poznámka

Tip: Pokud chcete paleo verzi, vynechte sýr. Místo drcených rajčat se hodí i protlak bez cukru.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Brownies s jahodami/borůvkami

Ořechovo kokosové košíčky s riccotou a ovocem

Restovaná kuřecí prsa se žampiony, špenátem a sýrovou omáčkou za 30 minut

Černé rýžové nudle s kuřecím masem a kari

Ovesné sušenky s kokosem a čokoládovými kousky bez rafinovaného cukru

Vláčné dortíky s nadýchaným čajovým krémem

Kávový likér z domácího salka

Video: Luxusní mrkvový dort bez pečení s vanilkovým kešu krémem

Salát z rajčat a sýru cottage

Mrkvánky s povidly, které si zamilujete

Pudinkové čokoládové sušenky plněné jemným krémem

Fit třívrstvý koláč s jahodami, rebarborou a krémem