Domáci cheesecake

Marek Novák

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus:

  • maslové sušenky 200g
  • máslo 70g

Náplň:

  • Mascarpone 600g
  • Ricotta 250g
  • Vejce 3ks
  • Mučkový cukor 200g
  • Zakysaná smotana 250ml
  • Vanilkový cukor 1 balíček
  • Citronova šťava 1/2-1 citron (záleži od chuti, aké to chcete 🙂 )

Postup

1

V mixéru nebo valčekom rozdrtíme sušenky, ty potom smícháme s máslem, aby se spojily. Dáme na dno dortové formy (nebojte sa rukou zatlačiť, ať to poradne drží) a dáme na 10 minut do trouby rozehřáté na 180°C.

2

Potom smícháme mascarpone, ricottu, zakys. smetanu, moučk. cukr, vanilk. cukor, vajcia a citr. šťávu, miešame v robote alebo ručně. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme 30 min (nekontrolovat, proste to tam nechat :) )

3

Po 30 min pečenia skontrolujeme dort, měl by být na okrajích pevný a uprostřed se třást jako puding, pak je dort hotový. Otvoríme troubu a necháme v troubě vychladnúť.

4

Potom ho ešte dáme na pár hodin do ledničky (může být i přes noc, je pak chutnější). Hotový dort můžeme ozdobit např. malinami, jahodami, čokoládovou polevou, ale můžeme podávat i samotný.
Dobrú chuť :-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jahodovo-rebarborový chia dezert

Vepřové na rajčatech s cuketou a bazalkou

Cizrna s pečenou dýní

Tempeh s červenou cibulí a pórkem

Estonský kringel

Domácí křupavé ořechové müsli s kokosovým olejem a skořicí

Banánový chlebík

Čokoládová pěna

Medovník

Tartaletky zapečené se žloutkovým krémem

Čokoládový dort bez mouky pouze ze 3 ingrediencí

Domácí jablečno-šípkový čaj s vůní skořice