Cuketový dort se švestkami a pečenými hruškami

Výborný dortík, sice náročnější na přípravu, ale stojí za to :)

Jarka Míčková

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 hrnky cukety nastrouhané nahrubo
  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/4 až 1/2 hrnku mléka- podle potřeby
  • borůvkový džem
  • 2 hrušky
  • 6 menší švestek
  • 1/2 vaničky polotučného tvarohu
  • agávový sirup
  • skořice a ořechy na ozdobu

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 175 stupňů a nachystáme si dortovou formu- vymazat a vysypat, třeba kokosem.

2

Cuketu oloupeme, vydlabeme semínka a nastrouháme na hrubém struhadle.

3

V míse si smícháme mouky, kypřící prášek, sodu, kakao a přidáme cuketu (vymačkanou).

4

Pak vmícháme žloutek, cukr a mléko. Přiléváme opatrně aby těsto nebylo moc tekuté.

5

Těsto dáme do formy a pečeme asi 30 minut, poté přikryjeme alobalem a ještě dopékáme dalším 20 minut.

6

Po vychladnutí dort překrojíme, namažeme džemem a opět přiklopíme.

7

Hrušky omyjeme, nakrájíme na plátky a rozložíme na plech vystlaný pečícím papírem. Můžeme pokapat kokosovým olejem a posypeme troškou skořice. Pečeme do změknutí.

8

Na pánvi si podusíme vypeckované švestky, nakrájené na měsíčky. Zakápneme agávovým sirupem. Kdo chce, může přidat trošku rumu :)

9

Vyšleháme si tvaroh se dvěmi lžícemi agávového sirupu. Pak vmícháme dvě lžíce borůvkového džemu.

10

Až korpus vychladne, potřeme tvarohovým krémem, navrstvíme podušené švestky a na konec poklademe hruškami. Můžeme ještě posypat skořicí, ořechy a pokapat agávovým sirupem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí zeleninový bujón

Těstoviny funghetto s krevetami

Brokolicové risotto

Grilované klobásky s jablečnou cibulkou

Salát don pepe

Jemná jogurtová marináda s bylinkami

Datlové kuličky s konopným semínkem

Polévka z dýně hokaido a celeru

Batátová musaka

Salát z rukoly, ředkviček a salátu little gem

Nejčokoládovější dort na světě, jen ze 3 ingrediencí

Video: Jahodová sangria s šumivým vínem, rumem a kiwi