Troubu si předehřejeme na 175 stupňů a nachystáme si dortovou formu- vymazat a vysypat, třeba kokosem.
Cuketu oloupeme, vydlabeme semínka a nastrouháme na hrubém struhadle.
V míse si smícháme mouky, kypřící prášek, sodu, kakao a přidáme cuketu (vymačkanou).
Pak vmícháme žloutek, cukr a mléko. Přiléváme opatrně aby těsto nebylo moc tekuté.
Těsto dáme do formy a pečeme asi 30 minut, poté přikryjeme alobalem a ještě dopékáme dalším 20 minut.
Po vychladnutí dort překrojíme, namažeme džemem a opět přiklopíme.
Hrušky omyjeme, nakrájíme na plátky a rozložíme na plech vystlaný pečícím papírem. Můžeme pokapat kokosovým olejem a posypeme troškou skořice. Pečeme do změknutí.
Na pánvi si podusíme vypeckované švestky, nakrájené na měsíčky. Zakápneme agávovým sirupem. Kdo chce, může přidat trošku rumu :)
Vyšleháme si tvaroh se dvěmi lžícemi agávového sirupu. Pak vmícháme dvě lžíce borůvkového džemu.
Až korpus vychladne, potřeme tvarohovým krémem, navrstvíme podušené švestky a na konec poklademe hruškami. Můžeme ještě posypat skořicí, ořechy a pokapat agávovým sirupem.