Kuřecí stehna s bramborami a parmazánovou omáčkou z jedné zapékací mísy

Recept, u kterého maso, přílohu i omáčku zapečete společně v jedné míse. Kuřecí stehna jsou pro pečení vhodná, jelikož zůstávají šťavnatá a v kombinaci s bramborami a omáčkou tvoří výživné jídlo, které na dlouho zasytí a hlavně – chutná. 🙂
  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: 6
  • Nutriční hodnoty (na porci): Kalorie: 419, Tuk: 30.2 g, Sacharidy:17.3 g, Vláknina: 2.7 g, Bílkoviny: 20.3 g

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Kuře a brambory

  • 6 kuřecích stehen (vrchních)
  • 1 lžíce italského koření
  • sůl a pepř k dochucení
  • 3 lžíce másla
  • 3 hrnky baby špenátu, nasekaného
  • 480 g menších brambor, nakrájených na poloviny
  • 2 lžíce petrželky, nasekané

Parmazánová omáčka

  • 55 g másla
  • 4 stroužky česneku, nadrcené
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
  • sůl a pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Zapékací formu o velikosti cca 22×33 cm vymažte olejem.

2

Kuře opepřete a osolte.

3

Na pánvi rozehřejte dvě lžíce másla, přidejte kuřecí stehna kůží dolů a každý kousek 3 minuty restujte z každé strany dozlatova. Poté dejte bokem.

4

Na pánvi rozpusťte zbývající lžíci másla, přidejte špenát a 2 minuty jej restujte. Poté jej vyndejte z pánve a dejte bokem.

5

Na omáčku vložte do pánve máslo, přidejte česnek, chvilku restujte a poté zaprašte moukou. Přilijte vývar, přidejte tymián a bazalku. 2 minuty nechte restovat a poté přilijte smetanu a přidejte strouhaný parmazán. Chvíli vařte do zhoustnutí, poté osolte a opepřete.

6

Do zapékací mísy vložte kuřecí stehna, nakrájené brambory, špenát a nakonec omáčku.

7

Vložte do trouby a pečte přibližně 25 až 30 minut, nebo dokud nebude kuře propečené.

8

Ihned podávejte, případně ozdobte petrželkou, chcete-li.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pikantní salsa z čerstvých rajčat

Krevety na másle se studeným dipem

Krémové těstoviny s kuřecími kousky, žampiony a česnekem

Mřížkový koláč s rebarborou a jahodami

Dýňový džem s karamelem jen ze 4 ingrediencí

5 nejlepších receptů na domácí másla z ořechů, semínek i kokosu

Pečené česnekové Edamame fazolky

Brokolicové risotto

Veganský prejt

Kapr pečený s houbami

Snídaňová pohanková kaše s ovocem

Etiopská červená čočka mesir wat