fbpx

Čokoládovo-ovesné muffinky plněné datlovým karamelem

Po zakousnuti do techto sladouckych nadychanych muffinku, najdete prekvapeni uvnitr v podobne datloveho karamelu a zavrsi to chut arasidove polevy.

Čokoládovo-ovesné muffinky plněné datlovým karamelem

Ingredience na 10 porcí

Testo na muffinky:

  • 2hrnky vlockove mouky jemne
  • 1/3hrnku kokosove mouky
  • 1/3hrnku+1PL kokosoveho cukru
  • 5PL kakaa
  • 1hrnek arasidu nesolenych
  • 6PL javoroveho sirupu
  • 1/5CL skorice
  • 1CL vanilkoveho extraktu
  • 1/5CL jedle sody
  • 2PL susene nahrady vajec
  • 2PL kokosoveho oleje
  • 220ml rostlinneho mleka
  • spetka soli

Datlovy karamel

  • 120g datli bez pecek
  • 1/3hrnku vody
  • 1/2CL vanilkoveho extraktu
  • 1/2hrnku rostlinneho mleka
  • 2PL kokosoveho oleje
  • spetka soli

Arasidova poleva

  • 1/2hrnku arasidoveho masla nebo jineho oriskoveho masla(110g)
  • 1/4hrnku trtinoveho cukru (30g)
  • 1/4hrnku rostlinneho mleka

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Postup na muffinky:
Troubu zapneme na 200°C.
Arasidy si rozemeleme na jemno. Vsechny suche ingredience si smichame ve velke misce a to same udelame s tekutymi prisadami v mensi mise. Ty pak prelejeme do suchych prisad. Poradne vse promichame.
Do formy na muffinky dame papirove kosicky a do nich nalevame testo do 2/3. Peceme 15 minut nebo dokud se na na spejli nelepi testo. Po vyndani z trouby nechame radne schladnout.

2

Datlovy karamel
Pokud mame cerstve madle, tak neni potreba namacet. Pokud mame datle sussi, tak si je namocime do nasi 1/3hrhnku vody s 1/2hrnku mleka a nechame odstat do mekkosti. Pote vse v mixeru poradne rozmixujeme do kremove konzistence.
Do schladlych muffinku nozem udelame v prostred dirky a naplnime karamelem az po vrch.

3

Arasidova poleva
Vsechny ingredience umixujeme dohromady.
Lzickou polejeme muffinky a posypeme rozdrcenymi arasidy.
Nechavam ztuhnout pres noc v uzavrene nadobe.

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Veganské Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře