Křehké kakaové sušenky

Tohle je přesně ten typ sušenek, které na první pohled nevypadají příliš lákavě, spíš trochu obyčejně. Jakmile ale ochutnáte, troufám si říct, že u jednoho kousku nezůstanete. Jsou krásně jemné, křehké, převažuje chuť másla a kakaa.

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • Kakaové sušenky (Viennese Chocolate Sables):
  • 260 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 30 g kakaa
  • 250 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 bílky

cca 50 menších ks

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 stupňů, 2 - 3 plechy si vyložte pečícím papírem.
Prosátou mouku smíchejte se solí a kakaem, nechte stranou. Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny, trvá to několik minut. Vmíchejte moučnou směs a na malé otáčky šlehačem nebo ručně stěrkou dobře promíchejte.
Bílky vyšlehejte, ne úplně do tuha, jen tzv. měkké špičky. Vmíchejte do těsta.

2

Těsto si přendejte do sáčku se zdobicí trubičkou a na plech nastříkejte sušenky. Velikost i tvar záleží jen na Vás, já dělala sušenky poměrně malé, z dávky mi jich vyšlo asi 50 ks.
Sušenky dejte péct do vyhřáté trouby na 15 - 20 minut (dle velikosti).

3

Nechte chvilku vychladnout na plechu, pak opatrně přendejte. Skladujte v uzavřené dóze.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku

Křupavé gnocchi a la caprese

11 způsobů jak nahradit vejce nejen při pečení

Octové brambůrky bez fritování

Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Recept na marinádu, který Vás nezklame

Valentýnský dezert – palačinkový „Red velvet“ dort s náplní z krémového sýru

Dýňová polévka s červenou čočkou a kokosovým mlékem

Video: Bramborové soufflé s parmezánem a čedarem

Nepečený cheesecake s jahodami

Rýchly koláč z mikrovlnky

Špagetová hnízda z muffinového plechu