Jemný banánový dort s vanilkovým krémem

Nejvláčnější banánový dort, který jsem kdy jedla :). Díky podmáslí je těsto nadýchané, ale správně vlhké zároveň. Sladkou tečkou je krémová poleva, která hezky ladí k banánovému zákusku jak chuťově, tak vizuálně.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 140 °C a formu o velikosti 22 x 30 cm vymažte tukem a vysypte moukou. Rozmačkejte banány s citrónovou šťávou a dejte prozatím bokem. V míse smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl.

Krok 2

Ve velké míse rozšlehejte cukr s máslem do pěny.

Krok 3

Poté přidejte vejce a po jednom vmíchejte do těsta. Přilijte vanilku.

Krok 4

Přidejte moučnou směs společně s podmáslím. Nakonec vmíchejte rozmačkané banány a připravené těsto nalijte do formy.

Krok 5

Pečte přibližně hodinu a 10 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Jakmile je dort upečený, ihned jej vložte do mrazáku na přibližně 45 minut, pokud chcete, aby opravdu rychle vychladl. Můžete jej též standardně nechat vychladnout postupně v pokojové teplotě. Mezitím si připravte krém. Rozšlehejte máslo s krémovým sýrem. Poté přidejte vanilku, moučkový cukr a vyšlehejte dohladka. Vychlazený korpus potřete připraveným krémem a podávejte.

Ingredience

  • 3 zralé banány
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1.5 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 160 g změklého másla
  • 2 hrnky krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1.5 hrnku podmáslí

Krém

  • 110 g změklého másla
  • 240 g krémového sýra (Lučiny, Philadelphie)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 1/2 hrnku moučkového cukru
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Medovo-česnekové kuře s dijonskou hořčicí do 30 minut

Banánovo ovesné sušenky

Výborné měkké perníčky nejen na Vánoce

Čokoládové řezy „Kinder bueno“ s vanilkovým krémem a smetanou

Video: Jemná čokoládová panna cotta s extra čokoládovou polevou

Perníčkové tiramisu

Rychlé nepečené pudinkové řezy se sušenkami a šlehačkou

Jemná polévka s kuřecím masem a zeleninovými nudličkami

Křehká kuřecí prsa s rajčatovou omáčkou a bylinkami

Pomalu pečená panenka

Meruňkové muffiny

Bryndzová klasika