Kuřecí s pomerančem, chilli, limetou a kokos jogurtem

Tahle úprava kuřecího je skvěla, hlavně každou návštěvu ohromí chuť kuřete a její šťávy.

Michal Whizour

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 6 kuřecích křídel
  • 3 větší pomeranče
  • 2 limetky
  • 2 chilli papričky (pálivé papričky)
  • 450g kvalitního kokosového jogurtu (může být kokos mléko, nebo jen kokos s mlékem)
  • sůl
  • pepř

(můžete přidat zázvor, je v tom skvělej, ale tady jsem ho nedával)

Postup

1

Do hrnce nebo větší mísy vymačkáme pomeranče, limetky, dáme sůl, pepř, chilli a promícháme s kokosovým jogurtem. Pokud chcete ten zázvor, dejte ho již teď. Do majdy dáme kuřecí kousky a pořádně promícháme, ale opravdu si dáme záležet. Takhle je necháme odpočnout minimálně hodinku, skvělý to bude druhej den v pytlíku kam nejde vzduch. Pak to vyndáme na pekáč a pečeme pěkně pomaličku na cca 150 hodinku hodinku a půl, až budou krásně zlaty a stehýnka od křupek oddělený. Po dobu pečení políváme majdou z pekáče.

2

Po upečení, vyndáme kuřecí ven a zredukujeme majdu co zbyla v pekáči na cca půlku, potom dáme zpět do pekáče kuřecí maso a nelijeme zredukovanou majdu. Na kuře dáme ještě tenoučké plátky limetky a pomeranče. Podáváme, jako to mám nejradši, rovnou na pekáči kde si každej veme co chce a kouká na tu krásu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Masoví ježci v rajčatové omáčce

Řepová polévka

Palačinkový red velvet dort s kokosovým krémem

Krásné cupcaky s kokosovou náplní a limetkovým krémem

Jemná jogurtová marináda s bylinkami

Zapékané těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou

Vejce s pikantní zeleninou a kuskusem

Snadný nepečený karamelový dort ze sušenek Lotus

Jemné řezy s čokoládovým pudinkem a drobenkou

Video: Šťavnatá kuřecí křidélka v BBQ medové marinádě

Video: Veganské lahodné burgery z fazolí a mrkve

Kiwi limonáda