Těsto
Krémová náplň
Čokoládová ganache
Dle návodu upečte vanilkový korpus.
Nechte úplně vychladnout a nakrájejte na menší kostičky.
Oddělte žloutky od bílků a uložte je do misky.
Mezitím v malém rendlíku rozmíchejte cukr, kukuřičný škrob, sůl a mléko. Míchejte dokud směs nezačne houstnout, to obvykle zabere okolo 5 – 7 minut. Poté malou část nalijte ke žloutkům, promíchejte a vzniklou směs nalijte zpět do rendlíku.
Vařte další minutku.
Poté sundejte z plotny a přidejte vanilkový extrakt. Směs přelijte do misky a dejte na 2 až 3 hodiny chladit do lednice.
Po vychlazení opatrně vmíchejte vyšlehanou smetanu a vraťte do lednice.
Smetanu a čokoládu dejte do jedné misky a nechte rozehřát v mikrovlnce.
Promíchejte a nechce vychladnout.
Vyberte formu, či mísu, do které budete zákusek skládat. Je potřeba, aby byla vyšší.
Třetinu kostek z nakrájeného těsta umístěte na dno mísy.
Třetinu krému nalijte na kousky těsta.
Třetinu čokoládové ganache opatrně nalijte na vrstvu krému.
Opakujte, dokud nebudete mít všechny části zákusku ve vrstvách.
Dejte do lednice aspoň na hodinu před podáváním.