Netradiční Boston cream pie
Pokud jste ještě nikdy neměli klasický Boston cream pie, doporučujeme vyzkoušet tuto variantu. Střídají se zde vrstvy lehkého vanilkového těsta, žloutkového krému a hutné čokoládové ganache. Recept je jednoduchý a velice rychle hotový.

Ingredience
Těsto
- 1 balíček mixu na vanilkové těsto (+ vše, co je na něj potřeba)
Krémová náplň
- 1 hrnek cukru
- 1/2 + 2 hrnku kukuřičného škrobu
- 1 lžička soli
- 3 hrnky plnotučného mléka
- 9 žloutků
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 hrnek vyšlehané smetany
Čokoládová ganache
- 2 hrnky mléčné čokolády na kousky
- 3/4 hrnku 40% smetany
Postup
Dle návodu upečte vanilkový korpus.
Nechte úplně vychladnout a nakrájejte na menší kostičky.
Oddělte žloutky od bílků a uložte je do misky.
Mezitím v malém rendlíku rozmíchejte cukr, kukuřičný škrob, sůl a mléko. Míchejte dokud směs nezačne houstnout, to obvykle zabere okolo 5 – 7 minut. Poté malou část nalijte ke žloutkům, promíchejte a vzniklou směs nalijte zpět do rendlíku.
Vařte další minutku.
Poté sundejte z plotny a přidejte vanilkový extrakt. Směs přelijte do misky a dejte na 2 až 3 hodiny chladit do lednice.
Po vychlazení opatrně vmíchejte vyšlehanou smetanu a vraťte do lednice.
Smetanu a čokoládu dejte do jedné misky a nechte rozehřát v mikrovlnce.
Promíchejte a nechce vychladnout.
Vyberte formu, či mísu, do které budete zákusek skládat. Je potřeba, aby byla vyšší.
Třetinu kostek z nakrájeného těsta umístěte na dno mísy.
Třetinu krému nalijte na kousky těsta.
Třetinu čokoládové ganache opatrně nalijte na vrstvu krému.
Opakujte, dokud nebudete mít všechny části zákusku ve vrstvách.
Dejte do lednice aspoň na hodinu před podáváním.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda sladké recepty Dezerty
Zdroj: www.chef-in-training.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře