Cizrnová polévka

Cizrna je moc zdravá a skvěle zasytí!

Marti

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 5 hrstí cizrny
  • 1 cibule a 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce špaldové mouky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 2 stroužky česneku na plátky
  • 2 l zeleninového vývaru či vody
  • zelenina jako je mrkev, pórek, řapíkatý celer, …
  • petrželka, sušená nať celeru, … dle chuti
  • sůl
 

Postup

1
Cizrnu si namočíme den předem do vody, druhý den ji uvaříme dle návodu.
2
Cibuli nakrájíme, osmahneme na oleji, zaprášíme moukou, asi minutu mícháme. Poté přidáme papriku a česnek. Pár minut opékáme, dokud se paprika nerozvoní.
3
Zalijeme vodou (vývarem), přisypeme cizrnu. Vaříme asi 10 minut, poté přisypeme i nakrájenou zeleninu. Vaříme do změknutí.
4
Ponorným mixérem trošku rozmixujeme, ale ne všechno. Dochutíme a podáváme s petrželkou.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dušičky – Kosti svatých

Nepečený mangový cheesecake

Pastýřský koláč (shepherd´s pie)

Žampionová omáčka

Letní bylinkovo – ovocná limonáda

Mrkvová sekaná

Bezlepková pizza z vaječného těsta s čabajkou a olivami

Karbanátky z trouby

Losos na másle se špenátovo-bramborovou kaší

Čokoládové muffiny

Jemné kefírové koblihy bez dlouhého kynutí

Rychlé zapečené kuřecí řízky ála Cordon bleu