Cizrnová polévka

Cizrna je moc zdravá a skvěle zasytí!

Cizrnová polévka

Ingredience na 10 porcí

  • 5 hrstí cizrny
  • 1 cibule a 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce špaldové mouky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 2 stroužky česneku na plátky
  • 2 l zeleninového vývaru či vody
  • zelenina jako je mrkev, pórek, řapíkatý celer, …
  • petrželka, sušená nať celeru, … dle chuti
  • sůl

 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Cizrnu si namočíme den předem do vody, druhý den ji uvaříme dle návodu.

2

Cibuli nakrájíme, osmahneme na oleji, zaprášíme moukou, asi minutu mícháme.
Poté přidáme papriku a česnek. Pár minut opékáme, dokud se paprika nerozvoní.

3

Zalijeme vodou (vývarem), přisypeme cizrnu. Vaříme asi 10 minut, poté přisypeme i nakrájenou zeleninu. Vaříme do změknutí.

4

Ponorným mixérem trošku rozmixujeme, ale ne všechno. Dochutíme a podáváme s petrželkou.

Mohlo by vás zajímat: Polévky, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře