Plněné žampiony s vařeným bramborem

Tímto jídlem neurazíte ani hosty.

MONIkiss

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • Větší žampiony    16 ks
  • mleté maso    1/2 kg
  • cibule střední    1 ks
  • brambory větší    6 ks
  • sůl    2 špetka
  • pepř    2 špetka
  • česnek    2 stroužek
  • sýr na zapečení    200 g
  • kmín    3 špetka

Postup

1

Dáme vařit oloupané a nakrájené brambory do osolené vody s kmínem.

2

Žampiony oloupeme a vykrojíme vnitřek co nejvíce. Zbavuji se i těch tmavých "lupínků" uvnitř.

3

Zapneme si troubu na 180°C na program z obou stran. A jdeme na přípravu masové směsi.

4

Nakrájenou cibulku vložíme spolu s masem do menšího hrnce. Olej už nepřidávám, ono to maso ho pustí dost, podle toho, jaké máte...Posolíme, opepříme a přidáme kmín a česnek. Necháme na mírném ohni podusit a pak odkryté necháme trochu vypařit, aby se udělal hustější sosík. Pokud je tam hodně tuku, tak ho odebereme.

5

Takto připravenou směsí naplníme žampiony, zasypeme je sýrem a necháme na 20 minut zapéct. Mezitím se nám uvařily brambory a můžeme podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí kávová zmrzlina se špetkou kakaa

Krémové rizoto s dýní hokkaido

Hrachová kaše s mandlovým mlékem

Meduňka – jak ji sklízet a skladovat + 5 domácích receptů

Sýrovo-brokolicové penne

Anglie – kávovo-ořechový dort

Zvyšte si vitalitu s avokádem – 6 receptů a 6 tipů

Vánoční cukroví – linecké jogurtové kytičky s kokosovou náplní

Jemný banánový chlebíček s vlašskými ořechy a zakysanou smetanou

Risotto s červeným vínem

Domácí gumoví medvídci – málo kalorií, žádný přidaný cukr a zcela přírodní

Pikantní bramborovo mrkvový krém