Poctivá sýrová polévka s brokolicí, čedarem a špetkou kajenského pepře
Polévka, kterou už nedáte z ruky. Je natolik poctivá, že nahradí i hlavní chod. Čedar je druh sýra, na kterém si snadno vytvoříte závislost a i zatvrzelí odpůrci brokolice neodolají kombinaci chutí, které se v této polévce snoubí. 🙂

Ingredience
- 1 cibule, nakrájená
- 4 stroužky česneku, nadrcené
- 1 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 4 hrnky kuřecího vývaru
- 4 hrnky mléka
- 360 g brokolice, rozdělené na malé růžice
- 1 lžička mořské soli
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 2 a 1/2 hrnku strouhaného čedaru
Postup
Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, přidejte cibuli a česnek. Chvíli restujte, přibližně 3 až 4 minuty doměkka. Přisypte mouku a dobře promíchejte.
Vlijte mléko a vývar. Přidejte brokolici, sůl, kajenský pepř a muškátový oříšek. Přiveďte k varu, poté snižte plamen a nechte 15 minut probublávat.
Nakonec vmíchejte sýr a nechte jej rozpustit.
Mohlo by vás zajímat:
brokolice čedar slané recepty snadné recepty Vegetariánské
Zdroj: www.aspicyperspective.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře