Poctivá sýrová polévka s brokolicí, čedarem a špetkou kajenského pepře

Polévka, kterou už nedáte z ruky. Je natolik poctivá, že nahradí i hlavní chod. Čedar je druh sýra, na kterém si snadno vytvoříte závislost a i zatvrzelí odpůrci brokolice neodolají kombinaci chutí, které se v této polévce snoubí. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 cibule, nakrájená
  • 4 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 hrnky kuřecího vývaru
  • 4 hrnky mléka
  • 360 g brokolice, rozdělené na malé růžice
  • 1 lžička mořské soli
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 2 a 1/2 hrnku strouhaného čedaru

Postup

1

Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, přidejte cibuli a česnek. Chvíli restujte, přibližně 3 až 4 minuty doměkka. Přisypte mouku a dobře promíchejte.

2

Vlijte mléko a vývar. Přidejte brokolici, sůl, kajenský pepř a muškátový oříšek. Přiveďte k varu, poté snižte plamen a nechte 15 minut probublávat.

3

Nakonec vmíchejte sýr a nechte jej rozpustit.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krásně nadýchaný a voňavý perník s dýňovým pyré

Lehký kuřecí salát s řeckým jogurtem, hrozny a ořechy

Bezlepkové muffiny s jablky a oříšky

Jednoduchá třená bublanina s višněmi

Máslové košíčky s karamelem a jablečnou náplní

„Obrácený“ čokoládový dort s poctivou porcí krému

Video: Zdravá mátová zmrzlina z karobu a kakaových bobů

Zapečené lilky

Válečky z tresky pečené v troubě s křehkým salátem

Patizonové karí s cizrnou

Rychlé těstoviny s růžičkovou kapustou, slaninou a parmazánem

Zeleninový vývar s nudlemi po asijsku