Slaný těstovinový koláč

Jeden z nejzajímavějších slaných koláčů, na které narazíte. Stojaté těstoviny vypadají impozantně! V tomto koláči navíc najdete ty nejlepší suroviny z italské kuchyně, takže se můžete těšit na skutečně skvostné jídlo.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Uvaříme těstoviny tak, aby byly lehce nedovařené. Pokud je na obalu psáno 14 minut, vařte 12 minut. Poté slijeme a promícháme těstoviny spolu se lžící olivového oleje, aby se neslepily.

Krok 2

Rozehřejeme velkou pánev, přidáme olivový olej, mleté maso a cibuli. Jakmile je maso hnědé, přidáme utřený česnek a osolíme. Ještě cca 2 minuty vaříme.

Slaný těstovinový koláč

Krok 3 

K masu přidáme oloupaná, spařená rajčata. Rozmačkáme a necháme vařit cca 20 minut.

Slaný těstovinový koláč

Krok 4 

Vytřeme pečící formu máslem a na dno nalijeme trochu omáčky z pánve. 

Slaný těstovinový koláč

Krok 5

Do formy vyskládáme těstoviny – na těsno. Tip od čtenářky Míly: formu můžeme podložit a do takto nakloněné formy těstoviny snadno naskládat. Děkujeme tímto Míle za dobrou radu 🙂

Slaný těstovinový koláč

Krok 6

Jakmile jsou těstoviny vyskládané, vylijte zbývající omáčku na těstoviny a snažte se ji dostat do všech dutin. Je to prapodivně zábavná činnost. 🙂 Jakmile je vše plné, posypeme sýrem.

Slaný těstovinový koláč

Krok 7

Pečeme cca 30 minut na 200 stupňů, dokud není sýr krásně zlatý. Poté vyndáme z trouby a necháme 15 minut chladnout. Nožem odkrojíme koláč od stran formy, aby se nepotrhal. Jakmile je hotov, můžeme formu sundat. 

Můžete podávat! Dobrou chuť 🙂 Pokud Vám zbyla omáčka, přelijte ji přes koláč.

Slaný těstovinový koláč

Ingredience

  • 500 g těstovin Rigatoni
  • 30 ml olivového oleje
  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku – utřené
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl
  • 800g spařených rajčat bez slupky (nebo kupované)
  • máslo na vymazání formy
  • 200g nakrájené mozzarelly
  • Parmezán na finální posypání
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pikantní vepřové nudličky

Boršč – luxusní polévka z červené řepy

Pravá česká bramboračka

Mrkvová polévka s arašídovým máslem, která zahřeje

Kuře se zelenými fazolkami a zakysanou smetanou

Segedínský guláš s kváskovým knedlíkem

Video: Raw cuketové špagety Alfredo z piniových oříšků

Tátův bezchybný vepřový guláš

Pečené kuřecí kuličky s pikantní pomerančovou omáčkou

Cuketový koláč s mozzarellou a šunkou

Nejlepší blesková sekaná

Letní závitky Goi cuón