Slaný těstovinový koláč
Jeden z nejzajímavějších slaných koláčů, na které narazíte. Stojaté těstoviny vypadají impozantně! V tomto koláči navíc najdete ty nejlepší suroviny z italské kuchyně, takže se můžete těšit na skutečně skvostné jídlo.

Ingredience
- 500 g těstovin Rigatoni
- 30 ml olivového oleje
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku – utřené
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl
- 800g spařených rajčat bez slupky (nebo kupované)
- máslo na vymazání formy
- 200g nakrájené mozzarelly
- Parmezán na finální posypání
Postup
Krok 1 Uvaříme těstoviny tak, aby byly lehce nedovařené. Pokud je na obalu psáno 14 minut, vařte 12 minut. Poté slijeme a promícháme těstoviny spolu se lžící olivového oleje, aby se neslepily.
Krok 2 Rozehřejeme velkou pánev, přidáme olivový olej, mleté maso a cibuli. Jakmile je maso hnědé, přidáme utřený česnek a osolíme. Ještě cca 2 minuty vaříme.
Krok 3 K masu přidáme oloupaná, spařená rajčata. Rozmačkáme a necháme vařit cca 20 minut.
Krok 4 Vytřeme pečící formu máslem a na dno nalijeme trochu omáčky z pánve.
Krok 5 Do formy vyskládáme těstoviny – na těsno. Tip od čtenářky Míly: formu můžeme podložit a do takto nakloněné formy těstoviny snadno naskládat. Děkujeme tímto Míle za dobrou radu 🙂
Krok 6 Jakmile jsou těstoviny vyskládané, vylijte zbývající omáčku na těstoviny a snažte se ji dostat do všech dutin. Je to prapodivně zábavná činnost. 🙂 Jakmile je vše plné, posypeme sýrem.
Krok 7 Pečeme cca 30 minut na 200 stupňů, dokud není sýr krásně zlatý. Poté vyndáme z trouby a necháme 15 minut chladnout. Nožem odkrojíme koláč od stran formy, aby se nepotrhal. Jakmile je hotov, můžeme formu sundat.
Můžete podávat! Dobrou chuť 🙂 Pokud Vám zbyla omáčka, přelijte ji přes koláč.
Mohlo by vás zajímat:
česnek italská kuchyně mozzarella originální recepty parmezán Hovězí Těstoviny
Zdroj: livelovepasta.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře