Jemné celozrnné sušenky s jablky, banánem a mrkví
Jestli také patříte mezi věčné mlsaly, rozhodně vyzkoušejte tento recept. Sušenky jsou křupavé na povrchu, vláčné uvnitř a pokud zvolíte variantu bez čokoládových kousků, tak ani neobsahují žádný rafinovaný cukr, pouze ten z ovoce, zeleniny a medu.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
na cca 20 sušenek
- 2 hrnky celozrnné pšeničné mouky
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky skořice
- 1 velké vejce
- 1/3 hrnku kokosového oleje
- 1/4 hrnku medu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 hrnek strouhané mrkve
- 1 hrnek strouhaného jablka
- 1 střední banán, oloupaný a rozmačkaný
- 1/3 hrnku čokoládových kousků (volitelné)
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečícím papírem.
2
Ve velké míse smíchejte mouku, vločky, kypřící prášek, jedlou sodu a skořici.
3
V druhé menší míse rozšlehejte vejce, přilijte kokosový olej, med a vanilku. Promíchejte a vlijte směs do suchých ingrediencí.
4
Poté přidejte nastrouhanou mrkev a jablko, rozmačkaný banán a pokud chcete, čokoládové kousky. Promíchejte do těsta, ze kterého vytvarujte koule o průměru přibližně 2 cm a skládejte na plech.
5
Každou kouli lechce zplácněte vidličkou a pečte přibližně 13 až 15 minut. Nechte vychladnout na roštu.
6
Sušenky vydrží čerstvé cca 3 dny ve vzduchotěsné nádobě, nebo cca 3 měsíce zmražené.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}