fbpx

Jemné celozrnné sušenky s jablky, banánem a mrkví

Jestli také patříte mezi věčné mlsaly, rozhodně vyzkoušejte tento recept. Sušenky jsou křupavé na povrchu, vláčné uvnitř a pokud zvolíte variantu bez čokoládových kousků, tak ani neobsahují žádný rafinovaný cukr, pouze ten z ovoce, zeleniny a medu.

Recept na celozrnné sušenky s jablkem a mrkví

Potřebujeme

na cca 20 sušenek

  • 2 hrnky celozrnné pšeničné mouky
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 velké vejce
  • 1/3 hrnku kokosového oleje
  • 1/4 hrnku medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnek strouhané mrkve
  • 1 hrnek strouhaného jablka
  • 1 střední banán, oloupaný a rozmačkaný
  • 1/3 hrnku čokoládových kousků (volitelné)

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečícím papírem.

2

Ve velké míse smíchejte mouku, vločky, kypřící prášek, jedlou sodu a skořici.

3

V druhé menší míse rozšlehejte vejce, přilijte kokosový olej, med a vanilku. Promíchejte a vlijte směs do suchých ingrediencí.

4

Poté přidejte nastrouhanou mrkev a jablko, rozmačkaný banán a pokud chcete, čokoládové kousky. Promíchejte do těsta, ze kterého vytvarujte koule o průměru přibližně 2 cm a skládejte na plech.

5

Každou kouli lechce zplácněte vidličkou a pečte přibližně 13 až 15 minut. Nechte vychladnout na roštu.

6

Sušenky vydrží čerstvé cca 3 dny ve vzduchotěsné nádobě, nebo cca 3 měsíce zmražené.

Mohlo by vás zajímat:
banán čokoláda jablka kokosový olej mrkev pečení recepty skořice sladké recepty sušenky vanilkový extrakt

Zdroj: www.superhealthykids.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře