Jednoduchý hrnkový knedlík

Hrnkový knedlík dělám moc ráda – tedy, pokud už někdy knedlík dělám, není to tak často. A tento mi přijde jednoduchý a také rychlý. Nemám pak nervy s tím, zda těsto správně vykyne, dovaří se uvnitř apod. Možná to znáte. Tak vyzkoušejte.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 4 rohlíky (mohou být i celozrnné)
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 vejce pokojové teploty
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 prášku do pečiva
  • sůl
  • máslo

Postup

1

Nejprve si pokrájím rohlíky (můžou být i starší, lépe se krájí) na kostičky. Poté si vyšlehám sníh z bílků a špetky soli. Žloutky, mouku a mléko naliji na rohlíky, ještě trochu dosolím a nakonec přisypu prášek do pečiva. Vše dobře promíchám. Pokud by se vám zdálo, že je těsto husté či se špatně míchá, nebojte se, sníh vše krásně doladí.

2

K připravenému základu přidám sníh a opatrně ho do něj vmíchám. Máslem si vymažu cca 4 hrnky a do nich vrstvím rohlíkovou hmotu. Neměla by být až po okraj, těsto se při vaření zvedne.

3

Dám vařit vodu do většího hrnce. Jakmile bublá, vložím do ní hrníčky s těstem (nebojte se, nikdy mi nepraskly). Voda by měla sahat do 3/4 hrnků. Vařím přikryté pokličkou 20 minut (voda by stále měla bublat). Poté vypnu a nechám pod pokličkou ještě 10 minut stát.

4

Nakonec hrnky vytáhnu a opatrně knedlíky vyklopím. Pro jistotu si vždy okraje objedu nožem, ale většinou ani to nebývá zapotřebí.

5

A pak už jen přidat třeba ke svíčkové. Dobrou chuť.

Poznámka

Pokud byste si chtěli knedlík trochu zpestřit, můžete místo části mouky dosypat strouhaným perníkem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Snadné brokolicové placičky s čedarem hotové za půl hodiny

Domácí Müsli

Snadný nepečený karamelový dort ze sušenek Lotus

Slaninové jednohubky se sýrem

Brokolicové pyré

Jarní salát s kapustou, pikantní cizrnou a domácím dresingem

Trhané hovězí

Jedlé kaštany pečené v troubě – jednoduchý návod

Caldo verde

Recept na univerzální mix pro bezchybné muffiny

Kávový likér z domácího salka

Cibulová marmeláda