Rychlé těstoviny z jedné pánve s hráškem a slaninou

Odoláte této vynikající a rychle připravené večeři, kterou celou zvládnete na jediné pánvi? Ideální po perném pracovním dni. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 240 g slaniny, nakrájené na menší plátky
  • ¾ hrnku cibule, nasekané
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 2½ hrnku kuřecího vývaru
  • ½ hrnku mléka
  • 240 g těstovin (ideálně penne)
  • 1 hrnek mraženého hrášku/hrášku z plechovky
  • ½ hrnku zakysané smetany
  • sůl a pepř
  • strouhaný parmazán na ozdobu

Postup

1

Ve velké pánvi nebo hrnci orestujte slaninu do křupava. Přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou a dejte bokem.

2

Na tuku ze slaniny orestujte cibuli do měkka. Přidejte česnek, vývar s mlékem a přiveďte k varu. Poté přisypte těstoviny a snižte plamen. Vařte doměkka přibližně 15 minut.

3

Jakmile jsou těstoviny uvařené, přisypte hrášek a nechte jej rozmrazit a prohřát. Vmíchejte smetanu a slaninu. Osolte a opepřete dle chuti.

4

Posypejte strouhaným parmazánem a servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Polpette casalinghe al sugo

Ježci s lískovým oříškem

Mrkvánky s povidly, které si zamilujete

Krásný dort s jemným krémem a čokoládovými kapičkami

Klasický domácí dýňový koláč s voňavým kořením

Rychlé rýžové placičky s brokolicí, česnekem a sýrem

Špenátový štrůdl s lososem

Krémový tvarohový koláč s třešněmi

Malinový tart s mandlemi

Cheesecake s borůvkami

Naše perníčky

Pečená cizrna