Zeleninový boršč

Každá země má své specifické jídlo, ale jen některé vzaly útokem i zbytek světa. Jedním takovým je ukrajinský boršč. Vyzkoušejte naší bleskovou vege verzi :P

miriako

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 červená řepa
  • 1 větší brambor
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • šálek kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • olej
  • 2,5 kostky bio zeleninového bujónu
  • drcený kmín, chilli, 3 bobkové listy, 6 kuliček nového koření
  • zakysaná smetana

Postup

1

Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a česnek. Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme k orestované cibuli, okořeníme, zalijeme horkou vodou a vaříme.

2

Asi po 15 minutách přidáme opláchnuté a pokrájené zelí a kostky bujónu. Vaříme dalších cca 10 minut. Na talíři doplníme zakysanou smetanou

3

Je-li to třeba, můžete okyselit citrónem nebo přisladit cukrem, případně osolit. Je to jen na vaší vytříbené chuti :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčná jablečná roláda se skořicí a krémem s příchutí vaječného koňaku

Smetanová hlívová omáčka

Nepečený cheesecake s jahodami

5 tipů na ZDRAVOU VEČEŘI

Čokoládové palačinky plněné jablky a banány

Věnečky s mascarpone krémem a ovocem

Krůtí na mrkvi, bylinkách a bílém víně

Kuřecí kung pao s kešu

Borůvkovo-citronová limonáda

Lasagne s mletým masem a cuketou

Losos v teriyaki marinádě

Vytuněný nepečený bezlepkový cheesecake