Rebarborový džem

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg oloupané rebarbory
  • 400g cukru demerara
  • vanilkový lusk
  • 10g pektinu
  • šťáva z jednoho citronu

Postup

1

Rebarboru nakrájejte na velmi drobné kostičky a dejte do hrnce s částí cukru. Nechte asi hodinu stát. Poté pomalu zahřejte a nechte lehce rozvařit (asi 5-7min), prošťouchněte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory, a přidejte semínka z vanilkového lusku a citronovou šťávu.

2

Zbylou část cukru smíchejte s pektinem a přisypte do hrnce. Vařte asi 3min a plňte do umytých sklenic vypláchnutých vroucí vodou. Zavíčkujte, otočte dnem vzhůru na čtvrt hodiny.

3
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nudle z dýně hokaidó s gomasiem

Těstovinový zeleninový salát s olivami a vajíčkem

Podplameník – slovenský slaný koláč se slaninou a cibulkou

Netradiční bramborový salát s cizrnou, mandlemi a rozinkami

Babiččina sekaná

Recept na svěží avokádový hummus ve 2 krocích

Murkha dhál

VIDEORECEPT: Dýňové cupcaky

Video: Bramborová roláda naplněná sýrem, slaninou a klobáskou

Pistáciový chlebíček z cukety

Rychlé těstoviny se žampiony, artyčoky a špenátem

Zeleninové sushi