fbpx

Rebarborový džem

Rebarborový džem

Ingredience na 10 porcí

 

  • 1 kg oloupané rebarbory
  • 400g cukru demerara
  • vanilkový lusk
  • 10g pektinu
  • šťáva z jednoho citronu

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Rebarboru nakrájejte na velmi drobné kostičky a dejte do hrnce s částí cukru. Nechte asi hodinu stát. Poté pomalu zahřejte a nechte lehce rozvařit (asi 5-7min), prošťouchněte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory, a přidejte semínka z vanilkového lusku a citronovou šťávu.

Rebarborový džem
2

Zbylou část cukru smíchejte s pektinem a přisypte do hrnce. Vařte asi 3min a plňte do umytých sklenic vypláchnutých vroucí vodou. Zavíčkujte, otočte dnem vzhůru na čtvrt hodiny.

Rebarborový džem
3
Rebarborový džem

Mohlo by vás zajímat:
Brambory

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře