Expresní máslové řezy s čokoládou a ořechy

Jedna expresní dobrota. Skvělé máslové řezy, které nejen, že výborně chutnají, navíc jsou hotové opravdu za chvilku. Poslední vrstva zákusku je čistě na vás – použijte třeba na jemno nakrájené karamelky, či ořechy.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Čtvercovou formu o velikosti strany 20 cm vyložte alobalem.
  2. V misce smíchejte mouku a sůl.
  3. V druhé míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Přilijte vanilkový extrakt a nakonec přisypte mouku se solí. Promíchejte, dokud nebude vše homogenní.
  4. Rozprostřete těsto na dno formy a pečte 20 minut dozlatova.
  5. Vyndejte z trouby a ihned nasypte čokoládové kousky na horký korpus. Vraťte korpus do trouby a nechte čokoládu na povrchu úplně roztát. Vyndejte z trouby a rovnoměrně rozetřete po korpusu.
  6. Posypte čokoládu nasekanými kousky karamelek či ořechů a nechte celé úplně zchladnout.
  7. Vyndejte korpus i s alobalem na prkénko a nakrájejte na 16 kousků.

Videorecept

Ingredience

  • 113 g másla pokojové teploty
  • 105 g třtinového cukru
  • 3/4 lžičky vanilkového extraktu
  • 130 g hladké mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 180 g čokoládových kousků
  • 120 g na jemno nakrájených karamelek nebo mandlí/vlašských ořechů
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ostružinový dortík, který chutná všem

Osvěžující mangová panna cotta

Fitness nepečené ořechovo-kokosové kuličky s kakaem a chia semínky

Špaldoví ježci s dýňovými semínky

Zapečené lilky

Čokoládový koláč s křupavou krustou a jahodami

Pečená růžičková kapusta s balsamicem a pancettou

Voňavý kořeněný sirup k přípravě svařeného vína či grogu

Losos so slnečnicovými semiač. a s paradajkovým pyré

Zeleninový krém s vůní uzeného

Chia krekry

Veganské ovesné koláčky s džemem