Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Čtvercovou formu o velikosti strany 20 cm vyložte alobalem.
- V misce smíchejte mouku a sůl.
- V druhé míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Přilijte vanilkový extrakt a nakonec přisypte mouku se solí. Promíchejte, dokud nebude vše homogenní.
- Rozprostřete těsto na dno formy a pečte 20 minut dozlatova.
- Vyndejte z trouby a ihned nasypte čokoládové kousky na horký korpus. Vraťte korpus do trouby a nechte čokoládu na povrchu úplně roztát. Vyndejte z trouby a rovnoměrně rozetřete po korpusu.
- Posypte čokoládu nasekanými kousky karamelek či ořechů a nechte celé úplně zchladnout.
- Vyndejte korpus i s alobalem na prkénko a nakrájejte na 16 kousků.