Přejít na obsah
Menu

Extra vlhké cuketové brownies

Krásně lepkavé brownies, které se rozpadají tak, že je musíte jíst lžičkou. Jsou vlhké díky cuketě, která zvláční celé těsto.

recept na Extra vlhké cuketové brownies

Ingredience

Na brownies

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku kakaa (nejlépe kvalitního, např. holandského)
  • 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 1 a 1/2 hrnku cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu (zkuste si vyrobit domácí)
  • 2 hrnky nastrouhané cukety
  • 3 – 5 polévkových lžic vody
  • 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů (není nutné)

Na polevu

  • 3 lžíce kakaa
  • 1/4 hrnku roztátého másla
  • 2 hrnky cukru moučka
  • 1/4 hrnku mléka
  • 1 lžíce vanilkového extraktu (zkuste si vyrobit domácí)
  • špetka soli

Postup

1

Dejte předehřát troubu na 180 °C. Vyložte pečicí plech (o rozměrech zhruba 23 cm x 33 cm) pečicím papírem a dejte ho stranou.

2

V míse smíchejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl.

3

V jiné míse pomocí mixeru smíchejte olej, cukr a vanilkový extrakt. Vmíchejte suchou směs.

4

Přidejte nastrouhanou cuketu. Nechte těsto několik minut uležet, aby mohlo vstřebat vlhkost z cukety. Pokud je směs stále moc sypká, přidejte trochu vody. Vodu přidávejte postupně po lžících, nejvýše však 5. Těsto by mělo být velmi husté, ale ne práškovité.

5

Pokud chcete, vmíchejte nasekané vlašské ořechy. Nebojte se pro zpracování těsta použít ruce místo vařečky.

6

Těsto dejte na připravený plech. V předehřáté troubě pečte 25 – 30 minut.

7

Pokud chcete, připravte si nyní polevu: Smíchejte máslo, kakao, sůl a cukr moučka. Vmíchejte mléko a vanilkový extrakt.

8

Až budete mít upečené brownies, nechte je zcela vychladnout a rozetřete na ně připravenou polevu. Nakrájejte na jednotlivé řezy a nechte ztuhnout v lednici. Poleva bude ztuhlá na povrchu, pod ním ale zůstane vlhká a mazlavá.

9

Brownies uchovávejte po dobu 2 dnů v uzavřené vzduchotěsné nádobě.

Mohlo by vás zajímat: brownies, čokoláda, cuketa, kakao, moučník, recept, Dezerty a dorty, Recept bez kategorie

Zdroj: www.crazyforcrust.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře