Domácí jahodový džem
Vždycky jsem se přípravy džemu bála, ale po vyzkoušení tohoto receptu, připravuji džemy s lehkostí. 🙂 Džem je skvělý na toast či vánočku, do bílého jogurtu nebo třeba k potření dortového korpusu.

Ingredience na 10 porcí
- 1 kg jahod, očištěných
- 600 g krupicového cukru
- 60 g želírujícího přípravku
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Očištěné jahody rozmačkejte, vložte do rendlíku a přiveďte k varu. Po troškách přidejte 500 g cukru.
Ve zbylých 100 g rozmíchejte želírující přípravek a směs vmíchejte do jahod. Přiveďte k varu a vařte přibližně 5 minut.
Ještě horké vlijte do sterilizovaných sklenic, dobře uzavřete a otočte dnem vzhůru. Takto nechte úplně vychladnout.
Mohlo by vás zajímat:
domácí jahody léto rychlé recepty sladké recepty Snídaně a svačiny Vegetariánské
Zdroj: www.varimesvendy.cz
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře