fbpx

Domácí jahodový džem

Vždycky jsem se přípravy džemu bála, ale po vyzkoušení tohoto receptu, připravuji džemy s lehkostí. 🙂 Džem je skvělý na toast či vánočku, do bílého jogurtu nebo třeba k potření dortového korpusu.

jahodovy_dzem2_(1)

Ingredience na 10 porcí

  • 1 kg jahod, očištěných
  • 600 g krupicového cukru
  • 60 g želírujícího přípravku

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Očištěné jahody rozmačkejte, vložte do rendlíku a přiveďte k varu. Po troškách přidejte 500 g cukru.

2

Ve zbylých 100 g rozmíchejte želírující přípravek a směs vmíchejte do jahod. Přiveďte k varu a vařte přibližně 5 minut.

3

Ještě horké vlijte do sterilizovaných sklenic, dobře uzavřete a otočte dnem vzhůru. Takto nechte úplně vychladnout.

Mohlo by vás zajímat:
domácí jahody léto rychlé recepty sladké recepty Snídaně a svačiny Vegetariánské

Zdroj: www.varimesvendy.cz

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře