Domácí jahodový džem
Vždycky jsem se přípravy džemu bála, ale po vyzkoušení tohoto receptu, připravuji džemy s lehkostí. 🙂 Džem je skvělý na toast či vánočku, do bílého jogurtu nebo třeba k potření dortového korpusu.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1 kg jahod, očištěných
- 600 g krupicového cukru
- 60 g želírujícího přípravku
Postup
1
Očištěné jahody rozmačkejte, vložte do rendlíku a přiveďte k varu. Po troškách přidejte 500 g cukru.
2
Ve zbylých 100 g rozmíchejte želírující přípravek a směs vmíchejte do jahod. Přiveďte k varu a vařte přibližně 5 minut.
3
Ještě horké vlijte do sterilizovaných sklenic, dobře uzavřete a otočte dnem vzhůru. Takto nechte úplně vychladnout.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}