Veganská brokolice zapečená v palačinkovém těstě

Jak zužitkovat celou brokolici najednou? Zapečte si ji. Vzniknou 4 porce, které nejsou sice nijak velké, ale zasytí dostatečně, zapékaná jídla jsou všeobecně velmi sytá. Brokolici jsem zapekla v palačinkovém těstě, vznikla tedy něco jako obří omeleta z trouby. Vrch nesypu sýrem, ale strouhaným celerem, který celek krásně provoní. A kdo do té doby neměl rád brokolici, jistě si ji v tomto receptu zamiluje. Nohu brokolice nevyhazujte, ale udělejte z ní brokolicovou polévku, vše se zužitkuje :) K brokolici jsem servírovala salát z červené řepy, čerstvou řepu stačí nastrouhat, zakápnout viným octem, přidat cukr a sůl a promíchat - bleskurychlý přílohový salát.

Blani Szarzec

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • celá brokolice
  • 200 ml sójového mléka natural
  • 5 lžiček hrašky
  • asi 10 lžiček hladké mouky
  • sůl, pepř, kari
  • trochu čerstvého celeru na posypání
  • olej na vymazání pekáčku

Postup

1

Brokolici očištěte a narůžičkujte. Chvíli ji povařte v osolené vodě.

2

V misce vyšlehejte mléko, mouku, hrašku a koření. Vznikne řídké palačinkové těstíčko.

3

Zapékací misku vytřete olejem, vložte do ní brokolici a zalejte těstíčkem. Vrch posypte nastrouhaným celerem. Stačí trošku. Pečte v předehřáté troubě, nejprve pod poklicí, ke konci dopečte dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dukátové buchtičky s domácím vanilkovým krémem

Kváskový celozrnný chléb

Lahodná a lehká příloha: Šťouchané brambory s květákem a mandlemi

Vegeburgery s domácími houskami i majonézou

Borůvková marmeláda s čokoládou

Jemně pikantní domácí kečup ke grilování

Linecké cukroví

Sezamová pražená cizrna

Špagety s mušlemi srdcovkami

Mandlové bochánky

Houbový krém (polévka)

Čočkový salátek s vařeným vejcem