
Korpus
Karamelová vrstva
Zdobení
Datle, mandle, kokosový olej, kakao a med rozmixujte ve food procesu nebo mixéru do jemna. Směs natlačte do obdélníkové formy o velikosti 20 x 30 cm a dejte prozatím do mrazáku.
Na karamelovou vrstvu vložte do mixéru datle, kokosový olej, tahini, vanilku a med. Mixujte dohladka a poté přisypte ořechy a párkrát promixujte jen tak, aby ořechy zůstaly ve větších kouscích.
Nalijte karamelovou vrstvu na korpus, rovnoměrně rozprostřete a vložte opět do mrazáku.
V malé misce promíchejte kokosový olej, raw kakao a javorový sirup. Jakmile bude i druhá vrstva dezertu dostatečně ztuhlá, nalijte na ní čokoládovou polevu a poté posypte ořechy.
Vraťte do mrazáku. Jakmile budete chtít servírovat, nakrájejte ještě zmrazené a poté nechte povolit v pokojové teplotě.