Třívrstvé raw karamelové řezy s ořechy a čokoládovou polevou

Třívrstvé řezy s mandlovým korpusem, jemnou karamelovou vrstvou a čokoládovou polevou s pekanovými ořechy. Zákusek, který všechny překvapí a zmizí opravdu rychle. Díky ořechům obsahuje zdravé tuky, díky datlím příjemnou sladkost a kakau hodně bílkovin. 🙂
  • Čas vaření: 15 minut + chlazení
  • Porce: přibližně 24 ks

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 1/2 hrnku mandlí
  • 1/2 hrnku datlí, vypeckovaných
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce raw kakaa
  • 2 lžíce raw medu

Karamelová vrstva

  • 1 hrnek datlí, vypeckovaných
  • 1/2 hrnku kokosového oleje
  • 3 lžíce tahini
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce raw medu
  • 1/4 hrnku nasekaných pekanových nebo vlašských ořechů

Zdobení

  • 1/4 hrnku kokosového oleje
  • 1/4 hrnku javorového sirupu
  • 1/4 hrnku raw kakaa
  • 1/4 hrnku nasekaných pekanových nebo vlašských ořechů

Postup

1

Datle, mandle, kokosový olej, kakao a med rozmixujte ve food procesu nebo mixéru do jemna. Směs natlačte do obdélníkové formy o velikosti 20 x 30 cm a dejte prozatím do mrazáku.

2

Na karamelovou vrstvu vložte do mixéru datle, kokosový olej, tahini, vanilku a med. Mixujte dohladka a poté přisypte ořechy a párkrát promixujte jen tak, aby ořechy zůstaly ve větších kouscích.

3

Nalijte karamelovou vrstvu na korpus, rovnoměrně rozprostřete a vložte opět do mrazáku.

4

V malé misce promíchejte kokosový olej, raw kakao a javorový sirup. Jakmile bude i druhá vrstva dezertu dostatečně ztuhlá, nalijte na ní čokoládovou polevu a poté posypte ořechy.

5

Vraťte do mrazáku. Jakmile budete chtít servírovat, nakrájejte ještě zmrazené a poté nechte povolit v pokojové teplotě.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí prsa na medu s bulgurem, mandlemi a brusinkami

Moučník s ovesnými vločkami

Domácí kopřivový sirup – 2 recepty na přírodní lék

Rostlinné placičky s quinoou plné bílkovin

Dýňové sušenky

Pečený pstruh s tymiánem

Zázvorový sirup

Tvarohové mini zmrzlinky s čerstvými jahodami

Smažené sladké kuličky z tvarohového těsta hotové za chvíli

Rychlá quinoa s bulgurem z jednoho hrnce

Portobello burgry

Těstoviny Penne s brokolicí, smetanou a parmazánem