Třívrstvé raw karamelové řezy s ořechy a čokoládovou polevou
Třívrstvé řezy s mandlovým korpusem, jemnou karamelovou vrstvou a čokoládovou polevou s pekanovými ořechy. Zákusek, který všechny překvapí a zmizí opravdu rychle. Díky ořechům obsahuje zdravé tuky, díky datlím příjemnou sladkost a kakau hodně bílkovin. 🙂
- Čas vaření: 15 minut + chlazení
- Porce: přibližně 24 ks

Ingredience
Korpus
- 1/2 hrnku mandlí
- 1/2 hrnku datlí, vypeckovaných
- 2 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce raw kakaa
- 2 lžíce raw medu
Karamelová vrstva
- 1 hrnek datlí, vypeckovaných
- 1/2 hrnku kokosového oleje
- 3 lžíce tahini
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce raw medu
- 1/4 hrnku nasekaných pekanových nebo vlašských ořechů
Zdobení
- 1/4 hrnku kokosového oleje
- 1/4 hrnku javorového sirupu
- 1/4 hrnku raw kakaa
- 1/4 hrnku nasekaných pekanových nebo vlašských ořechů
Postup
Datle, mandle, kokosový olej, kakao a med rozmixujte ve food procesu nebo mixéru do jemna. Směs natlačte do obdélníkové formy o velikosti 20 x 30 cm a dejte prozatím do mrazáku.
Na karamelovou vrstvu vložte do mixéru datle, kokosový olej, tahini, vanilku a med. Mixujte dohladka a poté přisypte ořechy a párkrát promixujte jen tak, aby ořechy zůstaly ve větších kouscích.
Nalijte karamelovou vrstvu na korpus, rovnoměrně rozprostřete a vložte opět do mrazáku.
V malé misce promíchejte kokosový olej, raw kakao a javorový sirup. Jakmile bude i druhá vrstva dezertu dostatečně ztuhlá, nalijte na ní čokoládovou polevu a poté posypte ořechy.
Vraťte do mrazáku. Jakmile budete chtít servírovat, nakrájejte ještě zmrazené a poté nechte povolit v pokojové teplotě.
Mohlo by vás zajímat:
bezlepkové čokoláda datle kakao kokosový olej med nepečené sladké recepty snadné recepty veganské
Zdroj: foodmatters.tv
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře