Super pálivé kuře

V těch vedrech to chce něco super pálivého. Pálivé jídlo totiž způsobí, že v těle začne rychleji proudit krev, začnete se potit a tím se podpoří termoregulace. Ne nadarmo v tropických oblastech konzumují právě super ostrá jídla. Prostě až vám bude horko na umření, tak si místo zmrzliny dejte chilli papričku. Uvidíte, jak vám bude hned lépe. No a nebo si místo papričky zkuste udělat oběd podle následujícího receptu.

Červený rendlík

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kuře z domácího chovu nebo 4 kuřecí stehna
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 jarní cibulky
  • lžička mletého nového koření
  • lžička uzené papriky
  • 1 velká čerstvá pálivější chilli paprička i se semínky (já mám s pálivostí cca 5000 SHU)
  • 1-2 lžičky chilli pasty (např. sambal oelek nebo gochujang)
  • 6 snítek tymiánu
  • 5 listů šalvěje
  • 1 lžíce soli

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C. Kuře rozdělte na 8 dílů a mírně osolte a opepřete. Všechny ingredience kromě kuřete a olivového oleje dejte do mixéru a rozmixujte na hrubou kaši.. Tu pak dejte do mísy.

2

Opečte v pekáči nebo hrnci s poklicí, do které se vám vejdou všechny kousky na olivovém oleji dozlatova. Vypněte sporák a kuřecí kousky dejte do mísy k marinádě a do hrnce nalijte 1 dcl vody. Důkladně s marinádou promíchejte a vraťte do hrnce.

3

Pečte zakryté asi 45 minut a občas na kuře mrkněte, jestli nepotřebuje podlít. Pak odkryté pečte ještě 15 minut. K podávání si připravte basemati nebo jasmínovou rýži.

Poznámka

Kdyby se vám zdálo, že to je fakt už moc pálivé. Zapijte toayranem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krůtí játra na slanině

Vepřová panenka s čokoládovo-pomerančovou omáčkou

Kuskus s tofu a zeleninou

Zákusek s krupicí a šlehačkou bez pečení

Snadná vláčná cuketová buchta se sýrem Feta

Rychlé avokádové hranolky v pikantním křupavém obalu

Kuřecí játrová paštika

Fitness brokolicové placky se sýrovým dipem a vysokým podílem bílkovin

Žampiony portobello plněné nemasovou směsí

Semínkový chléb s psylliem

Domácí pomerančové müsli s čokoládou a mandlemi

Video: Jemný karamelový krém s pravou vanilkou