Špaldové piškoty
Pro někoho zbytečnost, pro někoho hodně cukru. Bohužel bez cukru to ale nejde :). Na druhou stranu domácí, méně cukru něž u kupovaných a díky špaldové mouce jen s minimem lepku :). Z uvedeného množství se mi povedlo vytvořit asi tak 40 piškotů.

Ingredience na 4 porce
- 2 vejce
- 60 g (40 + 20 g) ttinového cukru
- 70 g špaldové mouky
- trochu moučkového cukru na posypání
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Nejdříve si uděláme pevný sníh z bílků a postupně přimíchám 20 g cukru. Sníh musí být leskký a vytvářet špičky.
Žloutky se zbytkem cukru utřeme do pěny a postupně přimícháme sníh.
Až se obě hmoty pěkně spojí, opatrně vmícháme mouku.
Těstem naplníme sáček a na plech vyložený pečícím papírem děláme kolečka velikosti piškotů. Posypeme lehce moučkovým cukrem a necháme odpočinout do chvíle, než se cukr ztratí.
Dáme péct do trouby na 170° asi na 10 minut. Ihned po vytažení z trouby je sundáme z pečícího papíru.
Mohlo by vás zajímat: