fbpx

Špaldové piškoty

Pro někoho zbytečnost, pro někoho hodně cukru. Bohužel bez cukru to ale nejde :). Na druhou stranu domácí, méně cukru něž u kupovaných a díky špaldové mouce jen s minimem lepku :). Z uvedeného množství se mi povedlo vytvořit asi tak 40 piškotů.

Špaldové piškoty

Ingredience na 4 porce

  • 2 vejce
  • 60 g (40 + 20 g) ttinového cukru
  • 70 g špaldové mouky
  • trochu moučkového cukru na posypání

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Nejdříve si uděláme pevný sníh z bílků a postupně přimíchám 20 g cukru. Sníh musí být leskký a vytvářet špičky.

2

Žloutky se zbytkem cukru utřeme do pěny a postupně přimícháme sníh.

3

Až se obě hmoty pěkně spojí, opatrně vmícháme mouku.

4

Těstem naplníme sáček a na plech vyložený pečícím papírem děláme kolečka velikosti piškotů. Posypeme lehce moučkovým cukrem a necháme odpočinout do chvíle, než se cukr ztratí.

5

Dáme péct do trouby na 170° asi na 10 minut. Ihned po vytažení z trouby je sundáme z pečícího papíru.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře