Pizza šneci z listového těsta
Rychlá a snadná pochoutka z listového těsta, ideální jako svačinka sbalená někam do přírody nebo jako pohoštění pro návštěvu.

Ingredience na 10 porcí
- listové těsto (balení 400g)
Rajčatová omáčka
- plechovka krájených rajčat
- lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce agáve sirupu
- mrkev
- menší cibule
- lžička sušené bazalky
- lžička oregana
- lžíce sójové omáčky
- stroužek česneku
- trocha řepkového oleje
- chilli omáčka
- balení uzeného tofu
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme na troše řepkového oleje do zlatova. Přidáme nastrouhanou mrkev, chvíli mícháme a potom přidáme plechovku krájených rajčat, protlak, bazalku, oregano a sójovou omáčku. Podlijeme trochou vody a dusíme asi 15 minut, v případě potřeby přilijeme vodu. Ke konci dosladíme agáve sirupem, abychom stáhli kyselost rajčat, přidáme chilli omáčku a utřený česnek a případně ještě dokořeníme a necháme vyvařit přebytečnou vodu. Necháme zcela vystydnout.

Tofu nastrouháme. Listové těsto vyválíme do obdélníku a potřeme ho vystydlou rajčatovou omáčkou a posypeme tofu - na straně blíže k nám si necháme volné cca 4 cm. Z druhé strany začneme těsto zamotávat až k volnému okraji, kterým to slepíme. Krájíme namočeným nožem na asi 2cm silné šneky, které pokládáme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě při vyšších teplotách asi 15 minut (do zezlátnutí). Poté necháme vychladnout.

Mohlo by vás zajímat:
Veganské Vegetariánské
Hodnocení a komentáře
Karlyah 19. 9. 2018
Vypadají skvěle, o víkendu je vyzkouším. Chtěla bych se zeptat, drží jednotliví, už nakrájení “šnečci” pohromadě dobře, nebo jste těsto pro spojení potřela např. vodou? Na podobný recept jsem byla zvyklá předtím, než jsem se stala vegankou, ale ten vyžadoval vejce z právě tohoto důvodu.
Odpovědět