Troubu si předehřejeme na 190˚ C.
V misce smícháme mouku s cukrem a špetkou soli, přidáme postupně všechny vajíčka a promícháme. Nakonec přilijeme mléko s vanilkovým extraktem. Lehce šleháme, až nám vznikne řidší těsto.
Formu si vymažeme máslem a dno pokryjeme třešněmi. V tradičním receptu je typické nechat třešně nevypeckované, dodají koláči správnou mandlovou příchuť, která se z pecek uvolňuje během pečení. Navíc by se mohly třešně bez pecek v těstě roztéct.
Na rozložené třešně nalijeme těsto a pečeme 45 minut. Před podáváním posypeme koláč moučkovým cukrem.
Tento dezert můžete podávat se zmrzlinou a dozdobit vychlazenou smetanou.
Těsto vám v troubě koncem pečení naběhne a po vyndání z trouby klesne – neděste se, je to v pořádku.