fbpx

Ingredience na 8 porcí

 

  • 750 – 1000 g třešní nebo jiný druh ovoce
  • 600 ml mléka
  • 175 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 4 vejce
  • 100 g moučkového cukru + na posypání
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr
  • lžíce másla na vymazání formy

 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Troubu si předehřejeme na 190˚ C.

2

V misce smícháme mouku s cukrem a špetkou soli, přidáme postupně všechny vajíčka a promícháme. Nakonec přilijeme mléko s vanilkovým extraktem. Lehce šleháme, až nám vznikne řidší těsto.

3

Formu si vymažeme máslem a dno pokryjeme třešněmi. V tradičním receptu je typické nechat třešně nevypeckované, dodají koláči správnou mandlovou příchuť, která se z pecek uvolňuje během pečení. Navíc by se mohly třešně bez pecek v těstě roztéct.

4

Na rozložené třešně nalijeme těsto a pečeme 45 minut. Před podáváním posypeme koláč moučkovým cukrem.

5

Tento dezert můžete podávat se zmrzlinou a dozdobit vychlazenou smetanou.

Poznámka

Těsto vám v troubě koncem pečení naběhne a po vyndání z trouby klesne - neděste se, je to v pořádku.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře