Ovocný clafoutis

Dvě v troubě N&M

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 750 – 1000 g třešní nebo jiný druh ovoce
  • 600 ml mléka
  • 175 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 4 vejce
  • 100 g moučkového cukru + na posypání
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr
  • lžíce másla na vymazání formy

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 190˚ C.

2

V misce smícháme mouku s cukrem a špetkou soli, přidáme postupně všechny vajíčka a promícháme. Nakonec přilijeme mléko s vanilkovým extraktem. Lehce šleháme, až nám vznikne řidší těsto.

3

Formu si vymažeme máslem a dno pokryjeme třešněmi. V tradičním receptu je typické nechat třešně nevypeckované, dodají koláči správnou mandlovou příchuť, která se z pecek uvolňuje během pečení. Navíc by se mohly třešně bez pecek v těstě roztéct.

4

Na rozložené třešně nalijeme těsto a pečeme 45 minut. Před podáváním posypeme koláč moučkovým cukrem.

5

Tento dezert můžete podávat se zmrzlinou a dozdobit vychlazenou smetanou.

Poznámka

Těsto vám v troubě koncem pečení naběhne a po vyndání z trouby klesne – neděste se, je to v pořádku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé banánové bábovičky s mandlemi a datlovým sirupem

Dušičky – Rohlíkové pečivo s povidly

Houbový guláš od Červeného rendlíku

Rajčata zapékaná s vajíčky a bylinkami

Párky restované na bílém víně a tymiánu

VIDEO RECEPT: Smažená cuketa s tzatziki omáčkou

Václavky na smetaně

Tapioka pudink s kaki

Kokosovo borůvkové sušenky

8 receptů na dokonalé marinády na maso

Jednoduchý vrstvený jablečný koláč se skořicí

Jednoduchý cheesecake s BeBe sušenkami