Ingredience na 10 porcí

  • 500g černého rybízu
  • 250g cukru
  • 300ml vody
  • 1 větší citron

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

V rendlíku povařte rybíz s cukrem a vodou. Postačí tak 5 minut, asi z toho nechcete mít džem, když jste si vybrali tento recept. Nechte lehce vychladnout.

2

Rozmixujte tyčovým mixérem a proceďte jemným sítkem, abyste se zbavili slupiček a semínek. Vmíchejte citronovou šťávu.

3

Plňte do připravených lahví (cca 750ml), pořádně uzavřete a otočte dnem vzhůru alespoň na 5 minut. Skladujte v lednici.

Mohlo by vás zajímat: Hotové do 30 minut, Nápoje

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře