Vysokoproteinový čokoládový dort z dýně a bez mouky

Plný bílkovin, bez mouky, obsahuje 70% čokoládu a je krásně vláčný díky dýni, která hraje hlavní roli. Příprava nezabere příliš času a výsledek stojí opravdu za to! 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g dýně nebo muškátové tykve , oloupané a nakrájené na kousky
  • 100 g hořké čokolády (aspoň 70%)
  • 1 lžička skořice
  • 150 g mletých mandlí
  • 50 g čokoládového proteinového prášku
  • 25 g neslazeného kakaa
  • 1 ½ lžičky prášku do pečiva
  • 8 lžic agávového sirupu nebo medu
  • 1 lžička vanilkové extraktu
  • 3 střední vejce

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečícím papírem.

2

Vložte kousky dýně s trochou vody do horkuzdorné mísy a nechte ohřívat v mikrovlnce po dobu 8 minut na nejvyšší výkon.

3

Vyndejte mísu z mikrovlnky, vylijte přebytečnou vodu ze směsi. Vraťte zpět a ohřívejte další 3 minutky, pokud není dýně dostatečně měkká. Nechte lehce zchladnout. Rozmixujte dojemna.

4

Smíchejte skořici, mandle, prášek do pečiva a proteinový prášek v míse. V jiné míse vyšlehejte vajíčka, med a vanilkový extrakt, dokud nebude vzniklá směs světle žlutá.

5

Rozlámejte čokoládu na malé kousky a přidejte do teplého pyré. Promíchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Poté přidejte vaječnou směs a šlehejte, dokud nebude nadýchaná. Poté přidejte suché ingredience a promíchejte.

6

Nalijte těsto do formy a pečte 30 až 35 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nebude čistá.

7

Nechte dort trochu vychladnout před další manipulací.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Extra čokoládový nepečený koláč chutnající jako lanýžové bonbóny

Pizza koule

Zázračný nápoj na posílení imunity

Dýňové cupcakes

Kuřecí prsa na medu s bulgurem, mandlemi a brusinkami

Valašská kyselica od cérky z valmezu

Citronový dort se smetanovou polevou

Lehce pikantní BBQ marináda s česnekem a medem

Domácí citronový likér

Nejrychlejší domácí zmrzlina na světě

Pečený pikantní losos s jarní cibulkou

Mrkvový raw dort