Netradiční skořicová bábovka z máslového těsta

Bábovka, která nemá obdoby. Oproti jiným receptům je tato bábovka pečená z máslového těsta, jehož kousky se postupně obalují ve směsi skořice a cukru a poté skládají do formy. Výhodou je, že bábovku můžete připravit i den dopředu a ráno ji upéct, čerstvou a voňavou pro všechny členy rodiny. 🙂
  • Čas přípravy: 35 minut
  • Porce: pro 4 – 6

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 670 g těsta na máslové sušenky (můžete nahradit listovým těstem nebo některým z receptů na domácí sušenky, např. tyto, ale bez barviva)
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 1 hrnek másla

Postup

1

Připravte si formu na bábovku a bohatě ji vymažte máslem.

2

Dejte předehřát troubu na 180 °C.

3

Připravte si těsto na sušenky a roztrhejte ho na malé kousky.

4

V misce smíchejte 1 hrnek cukru a 2 lžičky skořice. V této skořicové směsi vyválejte vždy kousek těsta a poté ho položte do vymazané formy.

5

V rendlíku smíchejte 1/2 hrnku hnědého cukru, 1 hrnek másla a zbývající skořicovou směs (asi 1/2 hrnku). Přiveďte k varu a poté ihned odstavte.

6

Máslovou směsí opatrně pokapejte těsto v bábovkové formě.

7

Dejte péct do předehřáté trouby na 30 minut.

8

Nechte ve formě vychladnout 5 minut a poté vyklopte na velký talíř.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Květákové placičky se sezamem a ovesnými vločkami

Pečená zelenina s pohankou a bulgurem

Teplý brokolicovy salát

Cizrnové placky se zeleninovou směsí

Květáková polévka

Lemony lemonies

Dýňové kobližky s javorovým sirupem

Léčivý smrkový sirup z mladých výhonků proti kašli i rýmě

Kořenky jako obraz

Ředkvičková pomazánka

Španělská paštika

Makové bochánky z bramborové kaše