Netradiční skořicová bábovka z máslového těsta
Bábovka, která nemá obdoby. Oproti jiným receptům je tato bábovka pečená z máslového těsta, jehož kousky se postupně obalují ve směsi skořice a cukru a poté skládají do formy. Výhodou je, že bábovku můžete připravit i den dopředu a ráno ji upéct, čerstvou a voňavou pro všechny členy rodiny. 🙂
- Čas přípravy: 35 minut
- Porce: pro 4 – 6

Ingredience
- 670 g těsta na máslové sušenky (můžete nahradit listovým těstem nebo některým z receptů na domácí sušenky, např. tyto, ale bez barviva)
- 1 hrnek cukru krystal
- 1/2 hrnku hnědého cukru
- 2 lžičky skořice
- 1 hrnek másla
Postup
Připravte si formu na bábovku a bohatě ji vymažte máslem.
Dejte předehřát troubu na 180 °C.
Připravte si těsto na sušenky a roztrhejte ho na malé kousky.
V misce smíchejte 1 hrnek cukru a 2 lžičky skořice. V této skořicové směsi vyválejte vždy kousek těsta a poté ho položte do vymazané formy.
V rendlíku smíchejte 1/2 hrnku hnědého cukru, 1 hrnek másla a zbývající skořicovou směs (asi 1/2 hrnku). Přiveďte k varu a poté ihned odstavte.
Máslovou směsí opatrně pokapejte těsto v bábovkové formě.
Dejte péct do předehřáté trouby na 30 minut.
Nechte ve formě vychladnout 5 minut a poté vyklopte na velký talíř.
Mohlo by vás zajímat:
bábovka máslo moučník pro děti skořice sladké třtinový cukr
Zdroj: selfproclaimedfoodie.com
Hodnocení a komentáře
Hana Smith 12. 6. 2019
To vypada jako mozek…..
Odpovědět