Ricciarelli – křehké mandlové cukroví bez lepku
Bezlepkové dobroty jsou o kapku zdravější a též, jak jsem zjistila, i často chutnější :). Pokud jste tedy na bezlepkové dietě nebo jen hledáte recept na zdravější cukroví, tento mohu jen doporučit.
- Doba přípravy: 1 h
- Porce: cca 50 kousků
- Nutriční hodnoty: Kalorie: 71, Tuk: 2 g, Sacharidy : 11 g, Sodík: 24 mg, Vláknina: stopově, Bílkoviny: 4 g

Ingredience
- 3 hrnky mandlové mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1/4 lžičky soli
- 2 bílky
- 2 lžičky mandlového extraktu
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžíce kůry z citrónu
Postup
Dva plechy vyložte pečícím papírem.
V misce smíchejte mouku, krupicový cukr, hrnek moučkového cukru, kypřící prášek a sůl.
V druhé míse rozšlehejte bílky do sněhu, vmíchejte mandlový extrakt, vanilku, citrónovou kůru a moučnou směs.
Z přibližně lžíce směsi tvarujte kuličky, které pomocí dna skleničky lehce zplácněte a obalte ve zbývajícím moučkovém cukru. Sušenky skládejte na plechy.
Poté nechte plechy s připravenými sušenkami odpočívat na lince přibližně 45 minut nebo dokud jejich povrch lehce neoschne.
Předehřejte troubu na 120 °C.
Pečte sušenky v předehřáté troubě přibližně 22 až 27 minut nebo dokud nebudou na okrajích zlatavé.
Nechte úplně vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné nádobě ve chladnu.
Mohlo by vás zajímat:
bezlepkové cukroví pečení sladké recepty vanilkový extrakt vánoční recepty Bezlepkové Vegetariánské
Zdroj: fearlessfresh.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře