těsto na taštičky:
náplň do taštiček:
omáčka k namáčení:
Nejprve si připravíme náplň. Ve větší míse si smícháme náplň do taštiček, když smícháme mleté hovězí a vepřové, dále přidáme jarní cibulku, nadrobno nasekané houby, najemno nastrouhané tofu, česnek, sůl, pepř, cukr, olej a sójovou omáčku. Vše dobře promícháme.
Poté si připravíme těsto na taštičky. V druhé místě smícháme mouku, olivový olej, sůl a vlažnou vodu a nejlépe pomocí mixérů s hnětacími háky těsto pořádně prohněteme. Těsto má tužší konzistenci je třeba jej pořádně propracovat a rozválet. Na pomoučněném vále pak těsto rozválíme na těsto o tloušťce cca 2 mm. Pomocí vykrajovátek na taštičky (o průměru 8 cm) pak vykrajujeme kolečka. Doprostřed každého kolečka pak dáme plnou lžičku náplně a pomocí formičky vytvoříme taštičky. Taštičky pak pomašlujeme rozšlehaným vejcem. Taštičky pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 25 minut.
Než se taštičky upečou tak si připravíme omáčku k namáčení taštiček. Smícháme si všechny ingredience tj. sójovou omáčku, vinný ocet, třtinový cukr, najemno nasekanou cibulku a sezamová semínka a promícháme.
Taštičky podáváme s omáčkou k namáčení. Taštičky je možné podávat jak teplé tak i studené.
Inspirace: http://www.albert.cz/recepty/korejske-tasticky-s-masem-a-s-houbami