Rozdělejte oheň pod kotlem (zapalte sporák) a dejte kolík nad oheň. Do kotlíku dejte sádlo a přidejte na kostky nakrájené maso a začněte ho opékat.
Jakmile se zatáhne, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte sladkou a uzenou papriku, chilli a rychle osmahněte (nesmí se připéct). Zalijte vínem a nechejte chvilku odpařit alkohol a deglazujte.
Přidejte cca 0,5l vody, nebo máte-li přebytečný vývar, tak ho tam dejte místo vody. Vývar je vždy lepší :).
Přidejte rajčata, papriky (nechejte si pár kousků na ozdobu) a bílou část jarní cibulky. Vše promíchejte a nechejte oheň pracovat - nechejte probublávat doku maso nezměkne (cca 45 minut).
Pak rozmíchejte mouku ve smetaně a přes cedník ji nalijte do pörköltu a zamíchejte. Ochutnejte a případně dosolte a opepřete. Nechejte ještě cca 10 minut provařit mouku a můžete podávat. Pörkölt dejte do talíře a ozdobte čertvou paprikou a zelenou částí jarní cibulky. Podávejte s čertvým nejlépe kváskovým chlebem.