Jedlé kaštany pečené v troubě – jednoduchý návod
Vždy jsem chtěla vyzkoušet, jak chutnají jedlé kaštany. Nebyla jsem si ale jistá přípravou, zde je spíše uvařit, opéct na pánvi? S tímto receptem je jednoduše upečete v troubě se záparou a za půl hodiny máte hotovo :).
- Doba přípravy: 30 minut + čas na namáčení
- Porce: 8

Ingredience
- 1 kg jedlých kaštanů
- 1 l vody
- 100 ml vody
Postup
Krok 1
Kaštany dobře umyjte, vložte do mísy a zalijte litrem čisté vody. Takto nechte stát přibližně hodinu.
Krok 2
Každý kaštan nařízněte z vrchu tak, aby řez připomínal kříž.
Krok 3
Do formy vložte kaštany a přidejte hrnec (horkuvzdorný) se 100 ml vody. Troubu předehřejte na 250 °C a formu s kaštany a hrncem s vodou vložte dovnitř. Po 15 minutách pečení vodu z misky nalijte do pekáče ke kaštanům. Pečte dalších 15 minut.
Krok 4
Při vyndávání pekáče z trouby buďte opatrní. Kaštany oloupejte a podávejte.
Mohlo by vás zajímat:
návod pečení slané recepty snadné recepty Bezlepkové Přílohy
Zdroj: coolinarika.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře