- Zhruba 10 keksů

Dobře umyjte květák a okrájejte z něj růžičky (nepoužívejte střed)
Vložte do mixéru a rozmixujte, dokud nevytvoří “kuskusovitou” strukturu.
S trochou vodu povařte květák asi 4-5 minut, dokud nebude lehce uvařený, ale stále křehký.
Předehřejte troubu na 220 °C. Mezitím rozložte květák na utěrku a snažte se odstranit co největší množství obsažené vody.
Květák vložte do mísy, přidejte 1/2 hrnku mozzarelly, parmezán, vejce, oregáno, bazalku a sůl. Dobře směs promíchejte.
Na plech, vyložený pečícím papírem a lehce potřeným olejem, vytvořte ze směsi čtverec o velikosti cca 22 x 27 cm.
Vložte do trouby a zhruba 30 minut pečte do zlatova, poté posypte zbylou mozzarellou a pečte ještě zhruba 7 minut, dokud se sýr nerozpustí.
Po upečení nakrájejte na kousky a podávejte s oblíbeným dresinkem.