Nakládaná sušená rajčata

Letošní úroda rajčat byla neskutečná, až jsme skoro nevěděli, co s tím, a tak přišla na řadu i sušička. Dnes jsem se rozhodla část sušených zásob zpracovat a naložit!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • sušená rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • hrstka slunečnicových semínek
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 větvička čerstvého rozmarýnu
  • olivový olej

Postup

1

Sušená rajčata si předem zkuste dát do nádoby, do které je budete nakládat, ať máte přehled o potřebném množství. Já mám rajčata ze sušičky vysušená opravdu do tvrda, proto je před nakládáním dávám na minutku povařit (stačí je dát i jen na chvíli namočit), aby trochu povolila.

2

Následný postup už je velmi jednoduchý. Plňte rajčata do skleniček s bylinkami, semínky a na plátky nakrájeným česnekem a nakonec zalijte olivovým olejem až po okraj a pevně uzavřete.

Poznámka

Rajčata uchovávejte v lednici, budou mít trvanlivost tak 2 týdny, přičemž lze využít i olej, který je díky rajčatům, bylinkám a česneku krásně ochucený. Pokud chcete, aby vám vydržela déle, zavařte je – 15 minut na 85 °C.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pohankové lívanečky

Jemná vajíčková pomazánka

Lilek s ořechovou pastou a bylinkami

Kuskus s hráškem a žampiony

Makovo-ořechová bábovka (bezlepková)

Podrobný návod na snadný dort ve tvaru sovičky

Vláčný tvarohový koláč s rozinkami

Poctivá sýrová polévka s brokolicí, čedarem a špetkou kajenského pepře

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a piniovými oříšky

Snadné jablečné muffiny s ořechy a bez přidaného cukru

Cuketová čalamáda

Domácí kávové pralinky s čokoládou a kakaem