Nadýchaný smetanový krém k Tiramisu

Rychlý recept na jemný krém k Tiramisu, se kterým vždy sklidíte nadšené ovace. Přidejte ji k piškotům a kakau, nebo si dejte jen samotnou pěnu se strouhanou čokoládou na vrchu.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 1/2 lžičky instantní kávy
  • 1/4 hrnku horké vody
  • 1 hrnek 40% smetany
  • 1 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 240 g krémového sýra (Philadelphie, Lučiny)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 30 g nastrouhané čokolády (může být i na vaření)

Postup

1

Vsypte kávu do horké vody, zamíchejte a nechte 5 minut zchladit.

2

Vyšlehejte smetanu a dejte do lednice.

3

Smíchejte moučkový cukr s mascarpone dohladka. Přidejte vanilkový extrakt a 1 lžíci kávy. Postupně přilívejte zbytek kávy, podle toho, jak silnou chcete chuť v Tiramisu.

4

Do kávového krému jemně vmíchejte šlehačku.

5

Do vyšších sklenic střídavě plňte vrstvu krému s vrstvou kakaa (a piškoty, pokud chcete). Vršek posypte nastrouhanou čokoládou a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dvouvrstvý Nutellový cheesecake

Asijský salát z chřestu, řasou nori, sezamem a chili

Kokosová panna cotta s mango přelivem

Focaccia s olivami a tymiánem

Makronky se slaným karamelem

Tvarohovo-maková buchta

Pomazánky z lučiny

Banánovo ovesný mugcake

Cuketový dort se švestkami a pečenými hruškami

Pomazánka z tofu a papriky

Quinoa s krevetami a špenátem

Domácí burákové máslo