Jemný krémový koláč s jablky

 

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 velká jablka
  • 75 g mouky
  • 80 g cukru
  • 8 g prášku do pečiva
  • 2 vejce pokojové teploty
  • špetka soli
  • 2 lžičky vanilkového extraktu (zkuste si vyrobit domácí)
  • 90 ml mléka
  • 30 g roztaveného a zchladlého másla
  • moučkový cukr na posypání

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. V míse smíchejte mouku a prášek do pečiva a dejte stranou.

2

Jablka oloupejte, očistěte, nakrájejte na čtvrtky a poté na tenké plátky.

3

V jiné míse smíchejte vejce, špetku soli a za stálého míchání postupně přidávejte cukr, vanilkový extrakt, roztavené a zchladlé máslo. Nakonec přidejte mléko a ušlehejte.

4

Přidejte směs mouky a prášku do pečiva.

5

Na plátky jablek nalijte těsto a promíchejte.

6

Formu o rozměrech zhruba 20 x 20 cm vyložte pečicím papírem a zalijte směsí s jablky.

7

V předehřáté troubě pečte 40 minut. Poté vyjměte a nechte 5 minut vychladnout.

8

Poté vyjměte z trouby i s pečicím papírem a nechte zcela vychladnout.

9

Nakrájejte na kostky, posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Slaný koláč z listového těsta zapékaný s bramborami, šunkou a sýrem

Ravioli z červené řepy s ricottou a růžovým pepřem

Domácí müsli tyčinky s kokosem a quinoou – vhodné i pro děti

Nepeceny jablkovy dortik

Fit „cannoli“ s riccotovým krémem a vanilkou za 15 minut

Tagliatelle al ragú

Nepečené sladké jednohubky jen ze 3 ingrediencí

Seitan – základní recept

Makové rezy s jahodovou penou

Dietní salát s jablkem, mrkví a čerstvou bazalkou

Mňamózní čokoládička

Grilovaná zelenina s hermelínem a tofu