
Ve velke mise si smichame suche ingredience. Mouku, skrob, cukr, jedlou sodu a pernikove koreni.
V mensi misce si smichame lnene seminko s vlaznou vodou a pockame, nez se nam vytvori gel.
V posledni nadobe radne promichame sirup, melasu, vanilkovy extrakt a kokosovy olej.
Do moukove smesi vlejeme obe tekute smesi, zamichame dohromady a nakonec prilijeme rostlinne mleko. Jakmile nam vznikne testo, tak ho nechame odpocinout 30 minut v lednici.
Predehrejeme si troubu na 175°C.
Nachystame si valecek, mouku a vykrajovatka. Na mouce si vyvalime testo asi na 5mm tloustku a vykrajujeme pernicky. Pokladame na pecicim papirem vylozeny plech. Pernicky pred vlozenim do trouby lehce potru olejem, aby po upeceni nebyli bile od mouky. Peceme jen 10 minut.
Po upeceni prendame na mrizku a nechame schladnout.