Krémové těstoviny s kuřecími kousky, žampiony a česnekem

Rychlý oběd, který si prostě zamilujete. Omáčka je díky kondenzovanému mléku krásně krémová a skvěle ladí s kuřecím masem i žampiony.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 240 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže
  • 1 hrnek nakrájených žampionů
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnku neslazeného kondenzovaného mléka
  • 4 lžíce krémového sýra
  • 1 a 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
  • mletý černý pepř k dochucení
  • 2 hrnky čerstvě uvařených těstovin (např. fettuccine)
  • trochu posekané petržele na ozdobu

Postup

1

Rozehřejte olej na pánvi, vložte kuřecí prsa a restujte 3 minuty na každé straně. Vyndejte z pánve a nechte pár minut odpočívat, poté nakrájejte na malé proužky.

2

Do pánve vložte nakrájené žampiony, česnek a nechte minutu restovat. Posypte moukou, zamíchejte a vlijte vývar a mléko. Vařte, dokud směs nezhoustne. Poté přidejte sýr a pepř.

3

Vraťte do pánve kuřecí kousky a nechte je prohřát společně s dalšími surovinami.

4

Na talíř vsypte uvařené těstoviny a polijte hotovou omáčkou s kuřetem a žampiony. Ozdobte nakrájenou petrželkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tagliatelle se salsicciou a cherry rajčaty

Avgolemono – řecká citrónová polévka

Omeleta s dýní hokaidó a zeleným hráškem

Zapékaná quinoa s kuřetem, brokolicí a sýrem

Zdravý oběd aneb dvě mouchy jednou ranou

Jemná fazolová polévka

Opékané česnekové brambory s parmazánem

Špagety se sušenými rajčaty

Video: Pečené bramborové koule plněné čedarem

Dýňové cupcakes

Snadné lodě z listového těsta plněné cuketou a sýrem

Ředkvičkový salát s klíčky, jablkem, vejcem a ořechy