Domácí perlivá mátová limonáda

Chtěla jsem si vyrobit mátovou limonádu, ale na netu jsem narazila jen na recepty bez bublinek, nebo se sodovkou. Nakonec jsem vyšla z receptu na limonádu bezinkovou a vyrobila doma i ty bublinky :-). Pravda, trvá to o něco déle. Ale pokud vám nevadí pár dní čekat na výsledek, vyzkoušejte ji, samotná příprava složitá není.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 plné hrsti máty
  • 250 g třtinového cukru
  • šťáva z 1,5 citronu
  • rovná lžička sušeného droždí
  • 4,5 litru vody

Postup

1

Vodu převaříme, přimícháme cukr a necháme vychladnout.

2

Mátu omyjeme, lístečky otrháme ze stonků a nasekáme je ručním mixérem.
Z citronů vymačkáme šťávu a spolu s mátou ji přidáme do vychladlé vody. Přidáme rovnou lžičku sušeného droždí, promícháme a necháme stát v teple několik hodin (2–6 – čím déle, tím rychleji bude potom limonáda hotová).

3

Potom limonádu scedíme přes hustý cedníček do PET lahví, pevně uzavřeme a uložíme v lednici. Za tři dny můžeme ochutnat, jestli už jsou v ní bublinky. Čím déle je v lednici, tím víc bublinek v ní je. Ale pozor, nepřehnat, nebo z ní bude mátový sekt.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křehké jablečné kapsičky se skořicí a rozinkami

Řecké špízy souvlaki

Domácí kávová zmrzlina se špetkou kakaa

Bábovka, ze které teče máslo!

Domácí tagliatelle se špenátovým pestem a lososem

Phở bò tái (pho bo tai)

Osvěžující letní salát s rýží a mátou

Špagety s mušlemi srdcovkami

Pelmeně se zeleninovou nádivkou

Slané vafle

Pečený flank steak plněný špenátem, sušenými rajčaty a sýrem

Italský tvrdý sýr s medem