fbpx

Silná krémová česnečka

Až vás zklátí chřipka, tato polévka vás zas rychle postaví na nohy. :)

Zázračně léčivá česnečka – lepší jak antibiotika

Ingredience na 2 porce

  • 3 hlavy česneku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 velké nasekané cibule
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 1 hrst čerstvých bylinek – bazalka, petržel a bobkový list
  • 3 hrnky pečiva nakrájeného na kostičky
  • 1 hrnek zakysané smetany

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Troubu předehřejme na 180 °C. Česnekové hlavy přeřízneme vodorovně vejpůl, zakapeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme 90 minut. Poté vyndáme z trouby a necháme pár minut vychladnout.

2

Mezitím, co česnek chladne, si rozehřejme dvě lžíce olivového oleje a máslo. Poté na másle povaříme nasekanou cibuli cca 10 minut, dokud nezměkne a nezesklovatí. Rozdrtíme upečený česnek a přidáme jej k cibuli. Zalijeme vývarem, přidáme tymián a další bylinky.

3

Snížíme teplotu a přidáme nakrájené pečivo. Necháme cca 5 minut, dokud pečivo úplně nezměkne.

4

Bylinky můžeme vyndat, ale není to nutné. Polévku poté rozmixujeme tyčovým mixérem, dokud nezískáme krásně krémovou texturu. Poté do polévky přidáme zakysanou smetanu. Nakonec osolíme a opepříme dle chuti.

Mohlo by vás zajímat:
Bez oříšků Polévky Pro diabetiky Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Marie Marie

Marie Marie 24. 10. 2017

tak takhle česnečku ještě neznám, určitě zkusím:))

Odpovědět

pro přidání komentáře