Až vás zklátí chřipka, tato polévka vás zas rychle postaví na nohy. :)
Redakce
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
3 hlavy česneku
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
2 velké nasekané cibule
1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
250 ml kuřecího vývaru
1 hrst čerstvých bylinek – bazalka, petržel a bobkový list
3 hrnky pečiva nakrájeného na kostičky
1 hrnek zakysané smetany
Postup
1
Troubu předehřejme na 180 °C. Česnekové hlavy přeřízneme vodorovně vejpůl, zakapeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme 90 minut. Poté vyndáme z trouby a necháme pár minut vychladnout.
2
Mezitím, co česnek chladne, si rozehřejme dvě lžíce olivového oleje a máslo. Poté na másle povaříme nasekanou cibuli cca 10 minut, dokud nezměkne a nezesklovatí. Rozdrtíme upečený česnek a přidáme jej k cibuli. Zalijeme vývarem, přidáme tymián a další bylinky.
3
Snížíme teplotu a přidáme nakrájené pečivo. Necháme cca 5 minut, dokud pečivo úplně nezměkne.
4
Bylinky můžeme vyndat, ale není to nutné. Polévku poté rozmixujeme tyčovým mixérem, dokud nezískáme krásně krémovou texturu. Poté do polévky přidáme zakysanou smetanu. Nakonec osolíme a opepříme dle chuti.