Krém
V malé misce smíchejte mléko a kávu. Dejte bokem.
Ve velké misce vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte vejce a poté i suché ingredience s kávou.
Vlijte těsto do dvou vymazaných forem o průměru 22 cm a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut. Nechte úplně vychladnout.
Mezitím si připravte krém. Vyšlehejte máslo s cukrem, přilijte vanilku a mléko. Šlehejte další 4 minuty dohladka.
Po vychladnutí dejte jeden korpus na servírovací tác a pokryjte jej čtvrtinou krému a posypte polovinou množství čokoládových kousků.
Položte na krém druhý korpus a krémem namažte i strany a vršek dortu. Část krému ještě uschovejte.
Dejte dort do lednice na 15 minut a poté natřete zbytek krému.
Natlačte čokoládové kousky na strany dortu. Ihned podávejte nebo skladujte v lednici.