
Troubu si předehřejeme na 190 °C a řepu oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme do zapékací menší mísy. Zakapeme olivovým olejem, opepříme, osolíme, posypeme citronovou kůrou a větší špetkou tymiánových lístků. Vše dáme přikryté alobalem péct do trouby na 20 minut. Poté už by řepa měla být skoro úplně měkká (záleží na velikosti kostek). Poté už jen sundáme alobal a necháme s dvěma lžícemi balzamikového octa lehce opéct/zkaramelizovat.
Mezitím si hodně dokřupava opečeme plátky pečiva, které natrháme na menší kousky, stejně tak si rozdrobíme trochu feta sýru a vše poté smícháme s řepou.
Nyní už jen podáváme, je nutné servírovat teplé, kdy vynikne nejlépe chuť.
Tento salát lze podávat bez pečiva jako přílohu nebo předkrm.