Salát s řepou a fetou

Tradicí na Nový rok je většinou v našich vodách čočka, uzené, volské oko a kyselá okurka. Čočku sice miluji, ale vsadila jsem letos na opravdu lehký, zdravý a detoxikační oběd v podobě luxusně dobrého salátu s řepou a feta sýrem. Potřebujete jen pár ingrediencí a snadno si vykouzlíte překrásný salát s úžasnou chutí, který zasytí a také detoxikuje díky řepě. Salát jsem objevila v krásné knize Láskominy (foto na IG, kde jsem i doporučovala tuto knihu pro všechny tvořivce, je vážně krásná) a až na maličké vylepšení, které dodá mnohem lepší chuť, jsem se držela receptu.

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • cca 4 ks středně velké červené řepy
  • olivový olej
  • sůl
  • citronová kůře z jednoho citronu
  • čerstvě mletý pepř
  • balzamikový ocet
  • bílé pečivo, například ciabatta, klidně den staré
  • čerstvý tymián
  • feta sýr

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 190 °C a řepu oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme do zapékací menší mísy. Zakapeme olivovým olejem, opepříme, osolíme, posypeme citronovou kůrou a větší špetkou tymiánových lístků. Vše dáme přikryté alobalem péct do trouby na 20 minut. Poté už by řepa měla být skoro úplně měkká (záleží na velikosti kostek). Poté už jen sundáme alobal a necháme s dvěma lžícemi balzamikového octa lehce opéct/zkaramelizovat.

2

Mezitím si hodně dokřupava opečeme plátky pečiva, které natrháme na menší kousky, stejně tak si rozdrobíme trochu feta sýru a vše poté smícháme s řepou.

3

Nyní už jen podáváme, je nutné servírovat teplé, kdy vynikne nejlépe chuť.

Poznámka

Tento salát lze podávat bez pečiva jako přílohu nebo předkrm.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rybí závitky s bylinkami a hrubozrnnou hořčicí

Veganský cheesecake s kokosem, čokoládou a mandlemi

Dýňová polévka hokkaido

Hrnkový moučník – bublanina

Krůtí asijská směs se šafránovou rýží

Hříšně čokoládový dortík z avokáda

Dýňový “guláš“

Snadná vláčná cuketová buchta se sýrem Feta

Sýr haloumi s ořechovým pestem a dýňovo-čočkovým pyré

Pečený křupavý chřest s česnekovým dipem

Žloutkový „mousseline“ krém do dortů, eclairs a profiterolek

Bezlepkový švestkový koláč s tvarohem