Domácí křupavý chléb

Není nic lepšího, než domácí pečivo, věřte mi. V době, kdy jsem tento recept objevila a začala péct, jsem odmítla jíst chléb z obchodu. Tento je mnohem lehčí na výrobu než klasický chléb, a přesto chutná naprosto neodolatelně.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek žitné chlebové mouky
  • 3 hrnky hladké pšeničné mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1 lžička drceného kmínu / chlebového koření
  • 1 lžička octa
  • 2 hrnky vlažné vody

Postup

1

Všechny ingredience smíchejte – ideálně nejdřív suché a pak přilejte mokré.

2

Výsledné těsto posypte trochou žitné mouky a nechte 12 až 18 hodin kynout. Ideální je nechat těsto kynout přes noc.

3

Další den těsto promíchejte a nechte ještě půl hodiny odpočinout. Mezitím si rozehřejte troubu s pečicí nádobou na 230 °C.

4

Po dostatečném rozehřátí přendejte těsto rovnou do nádoby a zakryjte víkem. Pečte přibližně půl hodiny s víkem, poté jej sundejte a dopékejte dalších 20 minut na 220 °C.

5

Poté nádobu vyndejte a chlebík vyklopte na rošt, kde může chladnout. Nechte opravdu pořádně vychladnout, jinak se vám při krájení zdrcne.

Poznámka

Ačkoliv se nádoba se nijak nevymazává, ani nevysypává. Tak pokud tento chléb pečete poprvé, nebo s pečením nemáte přílišné zkušenosti, raději nádobu vymažte a vysypte moukou. Nic za co nedáte. My používáme starou skleněnou nádobu s víkem. :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Murkha dhál

Snadné perníkové muffiny pro vegany

Borůvkové nebe

Thajské zelené kuřecí kari

„Obrácený“ švestkový koláč s kardamomem a skořicí

Jablíčková buchta s vůní perníku

Meduňka – jak ji sklízet a skladovat + 5 domácích receptů

Video: Pečené batátové hranolky s parmezánem a petrželkou

Kuře se zelenými fazolkami a zakysanou smetanou

Žitné bagetky

Quinoa s krevetami a špenátem

Jednoduchý banánový dort se žloutkovým krémem a šlehačkou