Arašídové pralinky
Spojit lehce slanou chuť arašídů se sladkou čokoládou a krémem? Zní to šíleně. Šíleně dobře! Přesně tyto chutě kombinují ty to pralinky.

Ingredience
- 2 hrnky cukru
- 150 g kondenzovaného mléka
- 1/2 hrnku másla
- 2 hrnky marshmallows (pokud máte nějaké větší, pokrájejte je)
- 3/4 hrnku burákového másla
- 1/2 lžičky vanilky nebo aroma
- Cca 3 hrnky pokrájené tmavé čokolády
- 2 lžíce ztuženého tuku
- Jemně posekané nesolené buráky na ozdobu
Postup
Krok 1
V kastrolu smíchejte máslo, cukr a kondenzované mléko, za stálého míchání zahřívejte, dokud se směs nezačne vařit, poté na středním plameni vařte asi 12 minut, občas promíchejte.
Krok 2
Do směsi v kastrolu vmíchejte marshmallows, burákové máslo a vanilku. Přendejte do mísy a dejte vychladit asi hodinu a půl (nebo dokud je směs dostatečné tuhá, aby se dala tvarovat).
Krok 3
Ze směsi tvarujte kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Dejte na 15 minut vychladit do mrazáku.
Krok 4
Rozehřejte čokoládu a v ní namáčejte kuličky, které poté pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pokud chcete, můžete kuličky ještě posypat jemně sekanými buráky či ještě přelít trochou čokolády.
Skladování: V chladu ve vzduchotěsné nádobě až dva týdny.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda cukroví nepečené pralinky vánoce
Zdroj: www.bhg.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře