Arašídové pralinky

Spojit lehce slanou chuť arašídů se sladkou čokoládou a krémem? Zní to šíleně. Šíleně dobře! Přesně tyto chutě kombinují ty to pralinky.

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

V kastrolu smíchejte máslo, cukr a kondenzované mléko, za stálého míchání zahřívejte, dokud se směs nezačne vařit, poté na středním plameni vařte asi 12 minut, občas promíchejte.

Krok 2

Do směsi v kastrolu vmíchejte marshmallows, burákové máslo a vanilku. Přendejte do mísy a dejte vychladit asi hodinu a půl (nebo dokud je směs dostatečné tuhá, aby se dala tvarovat).

Krok 3

Ze směsi tvarujte kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Dejte na 15 minut vychladit do mrazáku.

Krok 4

Rozehřejte čokoládu a v ní namáčejte kuličky, které poté pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pokud chcete, můžete kuličky ještě posypat jemně sekanými buráky či ještě přelít trochou čokolády.

Skladování: V chladu ve vzduchotěsné nádobě až dva týdny.

Ingredience

  • 2 hrnky cukru
  • 150 g kondenzovaného mléka
  • 1/2 hrnku másla
  • 2 hrnky marshmallows (pokud máte nějaké větší, pokrájejte je)
  • 3/4 hrnku burákového másla
  • 1/2 lžičky vanilky nebo aroma
  • Cca 3 hrnky pokrájené tmavé čokolády
  • 2 lžíce ztuženého tuku
  • Jemně posekané nesolené buráky na ozdobu

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sekaná na špejli

Kynuté čokoládovo – třešňové muffiny se skořicovou drobenkou

Ozdravný džus pro správné zažívání

Čučoriedkový koláč s posýpkou

Zaplétaný sladký skořicový chléb – Estonský Kringle + Videorecept

Svíčková omáčka bez mouky

Nepečené kuličky s Bailey’s likérem v čokoládové krustě

Bulgur se špenátem

Lilkové hamburgery s avokádovou majonézou

Citronová rýže se špenátem a koriandrem

Rychlé kokosové pralinky s kakaem

Kokoso-kávová buchta