Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a piniovými oříšky

Vyzkoušejte něco netradičního a věnujte svůj čas carpacciu z červené řepy. Tento předkrm mi s nadšením snědli i ti, kteří se doposud červené řepě obloukej vyhýbali :). Říkám to pořád, v jednoduchosti je síla. Co může být krásnějšího než dokonalá večeře, která září třemi krásnými barvami. Červená, zelená, bílá. Řepa, rukola, kozí sýr. Carpaccio z červené řepy je jednoduchý pokrm, který zasytí a uspokojí i náročnější strávníky. Nemůžete na něm ani nic zkazit, stačí mít kvalitní suroviny, ostrý nůž nebo mandolínu a máte vyhráno. Tajemství carpaccia totiž spočívá jen v tenkých plátcích, tak tenkých jak jen dokážete nakrájet/nakrouhat. Další věc je marináda, ve které se musí řepa marinovat dostatečně dlouho. Pokud tedy neuspěcháte ani tuto část tak zákonitě musíte skončit s výborným carpacciem, které doladíte kvalitním čerstvým kozím sýrem, opraženými piniovými oříšky a rukolou. Prostě snadný a přitom dokonalý předkrmem nebo lehká večeře.

  • Doba přípravy: 20 minut + čas na marinování
  • Porce: 3

Eva

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 velké červené řepy
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 100 ml olivového oleje
  • šťáva z cca 3 cm zázvoru
  • šťáva z ½ pomeranče
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • sůl a pepř na dochucení
  • čerstvý kozí sýr
  • piniové oříšky, nasucho opražené

 

Postup

1

Řepy omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

2

Vrendlíku na mírném ohni smíchejte ocet s cukrem a medem. Přiveďte k varu a poté přidejte olej, sójovou omáčku, zázvorovou a pomerančovou šťávu se solí a pepřem.

3

Nakrájenou řepu dejte do uzavíratelného sáčku a přidejte marinádu. Uzavřete a nechte minimálně 24 hodin marinovat.

4

Marinovanou řepu naservírejte na talíř, posypejte rukolou, kozím sýrem a piniovými oříšky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Makový dort s pečenými švestkami a citronovým krémem

Zapečená cuketa s brambory, slaninou a smetanou

Rychlé fazolové lusky na zázvoru

Kuře na pomerančích s kokosovým mlékem

Prima celozrnné jednohubky nejen na dětskou party

Dýňový cheesecake s karamelizovanými kousky hrušek

Domácí italské gnocchi

Borůvkový cheesecake

Špenátové wafle s vejcem

Italská polévka z pečených paprik a rajčat

Bezlepková banánová bábovka se zázvorem

Chléb s vlašskými ořechy